OFK Matopplysning

Størst på matopplysning

Det nye Opplysningskontoret for egg og kjøtt blir landets største fagmiljø for matopplysning. Kontoret er resultatet av fusjonen mellom Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og Opplysningskontoret for kjøtt.

Publisert

Staben på Opplysningskontoret for egg og kjøtt. (Foto: Esten Borgos)

– Hensikten med sammenslåingen er å gi norske forbrukere mer helhetlig informasjon om alle døgnets måltider og å utnytte ressursene ved de to kontorene bedre, sier direktør Anne Mari Halsan i Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Kontorets 19 medarbeidere skal arbeide med å gi folk ideer og inspirasjon til å lage god mat av sunne og næringsrike norske råvarer.

Utvider MatPrat

Opplysningskontoret jobber på vegne av norske bønder og driver merkenøytral markedsføring av egg, kylling, kalkun, svin, storfe, lam og rein.

– Matprat.no er det mest kjente og mest brukte nettstedet i landet for oppskrifter og inspirasjon. Nå bygger vi videre på denne suksessen, med enda flere oppskrifter, sier Halsan.

Matprat.no vil nå få rundt 4000 oppskrifter med bilder, som alle er utarbeidet og utprøvd av matrådgiverne ved kontoret.

Unik kompetanse

– Medarbeiderne fra de to kontorene har en unik kompetanse og kunnskap om matformidling, mener informasjonssjef Åse Kringlebotn.

"

Åse Kringlebotn. (Foto: Kaja Means)

Kringlebotn er selv ernæringsfysiolog og forfatter av lærebøker innen kosthold og helse. På kontoret finnes medarbeidere med bakgrunn som husstellærere og kokker, samt en pølsemakermester og en sosiolog. De fleste skal arbeide som matrådgivere.

– Opplysningskontoret skal drive utstrakt informasjonsvirksomhet i alle typer medier og overfor folk flest. Matkonsulentene kan kontaktes dersom man trenger hjelp, men svar på det meste finnes faktisk på matprat.no, sier Anne Mari Halsan.

Formidler kunnskap

Selv om interessen for mat er stor i Norge, er ikke kunnskapen om grunnleggende matlaging like god som før.

– Undervisning er viktig for oss, og vi tilbyr undervisningsopplegg i faget Mat og helse på flere trinn i grunnskolen. Hvert år deltar over åtte av ti skoler i dette opplegget, sier Åse Kringlebotn.

Opplysningskontoret for egg og kjøtt holder også kurs ved flere av landets universiteter og høyskoler.

Newswire

"
Powered by Labrador CMS