England1 Simon Hulstone

Britiske restauranter får stryk

Britiske Simon Hulstone har hevdet seg bra i Bocuse d’Or de tre siste gangene. Men restaurantene i Storbritannia får ikke høye skussmål av Tripadvisors lesere. Ifølge dem er det på restaurantene i London du får den dårligste maten i Europa. Og overraskende nok mener de også at Roma byr på den beste maten - foran Paris og Barcelona.

Publisert

Simon Hulstone hevder seg godt i Bocuse d`Or for Storbitannia. Men restaurantene i landet får stryk av Tripadvisors lesere. (Foto: Morten Holt)

Ikke nok med det, nummer to og tre på denne rankingen over de verste kjøkkenene i Europa er også britiske: Liverpool og Birmingham.

Det er verdens største reisenettsted, Tripadvisor.com, som konkluderer slik etter å ha gjennomført en avstemning blant 3000 av sine lesere.

Det er tredje gang nettstedet gjennomfører en slik undersøkelse, og England og spesielt Lodon har fått like hard kritikk hver gang.

Britisk på bunnen

"

Restaurantene i London får stryk. (Illustrasjonsfoto)

I fjor stemte deltagerne ned fish and chips og puddinger, og plasserte London på topp blant byene som har det verste kjøkkenet i Europa.

Da havnet Moskva og Warszawa på annen- og tredjeplass. I år gjorde imidlertid England rent bord og besatte alle de tre øverste plassene.

Vi tror at det kan ha noe med å gjøre at en stor andel av Tripdvisors lesere er britiske, og kritiske til sitt eget hjemland.

Men spennende er London

– Mens den engelske hovedstadens mat kanskje ikke skjerper reiselysten, blir London betraktet den mest spennende byen i Europa å besøke. I spørsmålet om hvilken by i Europa som er mest spennende slår London byer som Paris og Barcelona, sier talsperson for Tripadvisor, Emma O’Boyle, etter avstemningen.

Men britene ”vinner” også denne kåringen. Tripadvisors lesere mener at innlandsbyen Birmingham er den kjedeligste byen å besøke i hele Europa

Sikkert og rent i Sveits

Samtidig er London en av de dyreste byene å besøke, avslører kåringen. Som Europas dyreste by havnet London igjen helt på topp, i denne kategorien fulgt av Paris og Venezia.

Geneve er en av Europas reneste byer. Her fra den velkjente fontenen i byen. (Foto: Morten Holt)

Når det gjelder sikkerhet og renhet er det Sveits som gjelder. Genéve og Zürich topper listene. Istanbul og Barcelona bunner denne listen.

Hvis du ikke ønsker å se søppel og skit, bør du for øvrig holde deg unna Athen, hvis du skal følge Tripadvisors lesere.

Resultatlistene

Her er rangeringene etter undersøkelsen til Tripadvisor.

Beste kjøkken:

1) Roma

2) Paris

3) Barcelona

Mest attraktive by:

1. Roma

2. Barcelona

3. Milano

Kjedeligste by:

1. Birmingham

2. Zürich

3. Gdansk

Sikreste by:

1. Geneve

2. Zürich

3. London

Farligste by:

1. Istanbul

2. Barcelona

3. Roma

Minst attraktive by:

1. Krakow

2. Birmingham

3. Gdansk

Mest skitne by

1. Athen

2. Istanbul

3. Roma

Reneste by:

1. Zürich

2. Geneve

3. Stockholm

Powered by Labrador CMS