fremtidensskole_t

Fremtidens skolebrød er grovt

Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å bidra til sunnere spisevaner. Vinnerne i konkurransen om å lage "Fremtidens skolebrød" er nå kåret.

Publisert

Fokus på sunne og grove kornprodukter.

De tre vinnerbidragene bruker alle grovt mel og det er vist stor kreativitet i utarbeidelsen av oppskriftene. Førsteplassen er i år en spennende oppskrift uten gjær, mens andreplassen er en søtere variant med aprikos og tredjeplassen er smakssatt med urter og ost.

- Ett av målene med konkurransen Fremtidens skolebrød er nettopp å få flere barn og unge til å spise gode og grove brødprodukter i tråd med de nye kostrådene om å spise minst fire porsjoner fullkornsprodukter hver dag. Vi oppfordrer også bakerbransjen til å la seg inspirere av konkurransebidragene til å utvikle enda flere grove bakervarer, sier juryleder og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn Torunn Nordbø.

Landsomfattende

Konkurransen ble arrangert for andre gang i år og det har kommet inn mer enn 50 spennende bidrag fra 5-7. klassinger i hele Norge.- Kriteriene i konkurransen er blant annet at brødet må være grovt eller ekstra grovt, inneholde lite salt og sukker, og være basert på en egenkomponert oppskrift, opplyser Nordbø.

En kvalifisert fagjury bestående av representanter med bakgrunn både fra bakeribransjen, skole og ernæring har smakt seg frem til de tre vinnerne. Vinneroppskriftene er publisert på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider, www.brodogkorn.no, og er dermed tilgjengelig for alle som har lyst til å teste ut gode og grove skolebrød til matpakken.

Skolebrødets dag

Skolebrødets dag markeres for første gang fredag 27. august. Dagen er en hyllest av fremtidens skolebrød og en markering av at det er lov å nyte det klassiske skolebrødet til fest.

Skolebrødets dag vil bli markert i flere bakerier og butikker i hele landet.

Fakta om skolekonkurransen

" Målgruppen er barn i 5.-7. trinn i alle landets grunnskoler, samt mat- og helselærere i grunnskolen. Konkurransen skal inspirere barn til å spise grovt i hverdagen. Jo grovere brødet eller bollen er, jo mer innhold av kostfiber, mineraler og vitaminer.

Powered by Labrador CMS