NM slappa

NM i SLAPPA en hyllest til kaffepausen

Lørdag arrangeres det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa. For første gang blir konkurransen en kamp mellom Norges største byer Oslo, Trondheim og Bergen.

Publisert

NM i SLAPPA arrangeres i morgen i de største norske byene.

Lørdag 21. august klokken 12.00 arrangeres NM i Slappa for fjerde gang på rad i Oslo. Stor pågang de tidligere årene har ført til at arrangørene bak mesterskapet, som er Norsk Kaffeinformasjon, i år har valgt å utvide konkurransen til Trondheim og Bergen. – Norgesmesterskapet vil kjøres parallelt i de tre byene, før vi til slutt kårer Norges mest avslappede person, sier informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon, Marit Lynes.

Nordmenn på stresstoppen

Hun håper mange deltakere fra hele landet velger å ta turen til Oslo, Bergen eller Trondheim på lørdag for å delta.

– Norge ligger på stresstoppen i Europa. Vi ønsker med dette arrangementet å hylle kaffepausen og vise at man ved å roe ned stresstempoet med en kaffe kan bli både rolig og fokusert. Kaffepausen blir stadig mer verdifull. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen, sier Lynes

Satser på deltakerrekord

Under fjorårets NM deltok 276 deltakere. I år satser Lynes på å slå denne rekorden. – Vi vil ha deltakere og lokale patrioter fra fjern og nær. Det blir spennende å se om Oslo klarer å holde på NM-tittelen fra i fjor. Jeg tror både bergenserne og trønderne er sultne på seier og vil gi hovedstadens innbyggere hard konkurranse, sier hun.

Du bør trolig være i relativt god form dersom målet med deltakelsen i årets mesterskap er edelt metall på peishylla. Likevel påpeker Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon at NM i slappa er en konkurranse som passer uansett alder.

– I løpet av de årene vi har arrangert dette norgesmesterskapet har vi hatt deltakere i alle aldere. Den foreløpig eldste var 82 år da han deltok, og endte på 57. plass. Kanskje noen vil sette ny aldersrekord i år, sier Lynes.

(Pressenytt)

FAKTA OM NM I SLAPPA

* Norsk Kaffeinformasjon arrangerer NM i Slappa for fjerde år på rad.

Arrangementet går av stabelen på St. Hanshaugen i Oslo, Tårnplass i Bergen og Tordenskioldsparken i Trondheim, lørdag 21. august.

* Nå søker Norsk Kaffeinformasjon etter avslappede personer fra alle landsdeler som vil delta i årets NM.

* Vinneren av årets NM i Slappa får foruten trofeet ”Den forgyllede kaffetrakter”, ett års gratis forbruk av kaffe.

* Ønsker du å delta i NM i Slappa? Gå inn på www.nmislappa.no

"
Powered by Labrador CMS