Rica norsk flagg

Rica Hotels på plass ved Stavanger Lufthavn Sola

Styret i Avinor vedtok i 2008 å realisere planene om et nytt forretnings-, kurs- og konferansehotell tilknyttet terminalen ved Stavanger Lufthavn Sola, og mandag 16. august 2010, ble hotellet Rica Airport Hotel åpnet. Avinor er utbygger og eier av hotellet, mens Rica Hotels står for den operative driften.

Publisert

Rica Airport Hotel på Stavanger lufthavn Sola ble åpnet mandag 16. august. (Foto: Rica Hotels)

Rica Airport Hotel har 188 værelser og 13 møterom med en konferansekapasitet for opptil 220 personer. Hotellet har også en stor restaurant og en hyggelig lounge/bar hvor det blir servert småretter.

Universell tilgjengelighet

Designmessig er det et internasjonalt hotell som har fått tilført lokale designelementer. Hotellet har en unik beliggenhet på Stavanger Lufthavn Sola, kun få meter fra ankomsthallen. Det er lagt stor vekt på universell tilgjengelighet og hotellet har dermed fått en tilpasning som er praktisk for alle. Flybuss, taxiholdeplass og parkeringsplass er like utenfor hotellinngangen.

Interessen for hotelletableringen har nær sammenheng med at det kommersielle servicekonseptet på en flyplass i økende grad påvirker flyplassens lønnsomhet.

Samarbeid med Gastronomisk Institutt

Gastronomisk Institutt er et nasjonalt kokke- og matfaglig kompetansesenter, og Rica Airport Hotel er stolte over å ha dem som samarbeidspartner når det blant annet gjelder utvikling av spennende retter basert på lokale råvarer.

"Rica Airport Hotel er ett av Rica Hotels’ hoteller og hotellet gleder seg til å servere spennende og smakfulle retter satt sammen av kokker med høy matfaglig kunnskap", heter det i en melding fra Rica Hotels.

Miljø

Stavanger lufthavn har hatt en rivende utvikling de siste årene. Den sterke trafikkveksten har medført store investeringer med oppgradering av banesystemer og oppradering og utbygging av flyterminalen. I denne fasen har lufthavnen hatt stor fokus på miljø i sine utrednings- og beslutningsprosesser.

Målet er mer miljøvennlige løsninger både flyoperativt og i den daglige driften av lufthavnen og ikke minst i det nye hotellet. Stavanger lufthavn Sola satser på klimanøytral oppvarming. Flyplassens nye energisentral skal bruke lokalprodusert flis, noe som vil redusere utslippene med 2000 tonn CO2 årlig. Det er også bygget et nærvarmenett som skal forsyne flyterminalen, helikopterterminalen og det nye hotellet fra den nye energisentralen.

Rica Airport Hotel vil bli miljøsertifisert med miljømerket Svanen i løpet av høsten 2010.

Styrker posisjonen i Stavanger-regionen

– Det nye hotellet vil komplettere vår tilstedeværelse i Stavanger regionen på en meget god måte og gjør at vi kan tilby full dekning både geografisk og type hotell. Rica Hotels er allerede representert i Stavanger med Rica Park Hotel og Victoria Hotel i sentrum, samt Rica Forum Hotel som er integrert i Stavanger Forum. Vi gleder oss over åpningen av nytt hotell som vil styrke vår posisjon i regionen ytterligere, sier konsernsjef i Rica Hotels, Ole-Jacob Wold.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS