Comfort Hotel Union Brygge
Comfort Hotel Union Brygge

Nytt hotell med spesiell parkering

Comfort Hotel Union Brygge, som åpner i Drammen i 1. februar, har et meget spesielt parkeringshus. Ved å parkere to biler i høyden og to i lengden vil det halvautomatiske parkeringsanlegget kunne parkere 98 biler. Det er dobbelt så mange som ville vært tilfelle i et ordinært parkeringshus.

Publisert

Comfort Hotel Union Brygge i Drammen åpnes 1. februar 2010. I hotellet er det et helt spesielt automatisk parkeringshus.

– For å få plass til alle parkeringsplassene måtte vi helt enkelt tenke nytt, uttaler Trond Åsheim, administrerende direktør i Union Eiendomsutvikling.

Når alle de automatisk flyttbare parkeringsplattformene er montert og strømmen satt på 15. januar vil 98 biler kunne parkere her nede. To i høyden og to i lengden. Med tradisjonell parkering ville tallet kun vært om lag halvparten, melder Drammens Tidende.

Første på hotell i Norge

Parkeringsordningen skal være en del brukt i utlandet, men kun 30 anlegg er i drift her i landet.

Anlegget på Grønland er imidlertid det første i Drammen, og Norges eneste tilknyttet et hotell.

Slik fungerer parkeringsanlegget

Anlegget fungerer litt som en myntautomat. Du kjører bilen inn en port og inn på en innkjøringsrampe.

Der parkerer du og forlater bilen. Etter at du har gått tilbake gjennom porten, lukker denne seg mellom deg og bilen. Innkjøringsrampen starter da sin ferd til din faste parkeringsplass. Enten ved å heve seg opp et nivå eller ved å forskyve seg sideveis til rampen kommer fram til din parkeringsplass.

140 rom

"

Fra et av de 140 rommene på Comfort Hotel Union Brygge i Drammen. (Foto: Choice Hotels)

Hotellet, som åpnes 1. februar, får 140 rom, inkludert fire suiter.

Det vil bestå av vestibyle/resepsjon, buffetrestaurant og møteromsavdeling.

To små kokker på hotellet

To små kokker, som drives av Astrid Grette og Stine Frøiland, har inngått et samarbeid med Comfort Hotel Union Brygge, og skal drifte serveringen.

De flytter sin cateringvirksomhet fra hovedkontoret til Mester Grønn på Lierskogen til hotellet i Drammen. I tillegg skal de drifte matservering for gjester ved hotellet.

Hotelldirektør Pernilla Andersson

- Jeg gleder meg til å forsterke vårt hotell med To små kokker, som drives av to veldig sprudlende drammensprofiler. De har lang erfaring innen mat og drikke, og jeg er sikker på at de kommer til å spre matglede blant våre gjester slik at de kommer til å få en riktig hyggelig totalopplevelse hos oss, sier hotelldirektør i Comfort Hotel Union Brygge Pernilla Anderson på Choice Hotels hjemmeside.

Powered by Labrador CMS