Knut og Morten Hals, Baker Hansen
Knut og Morten Hals, Baker Hansen

Baker 30 000 lussekatter på dugnad

I Baker Hansen bakeri på Majorstuen i Oslo har administrasjonsavdelingen og bakere stilt til felles dugnad de siste to ukene for å bake 30.000 lussekatter for hånd.

Publisert

Her bakes det lussekatter på harde livet. Daglig leder Knut Hals fører an (foran) med god hjelp av eier av Baker Hansen AS, Morten Hals (bak).

– Alle må trå til for at vi skal imøtekomme etterspørselen etter lussekatter til Luciadagen mandag 13. desember, sier eier av Baker Hansen, Morten Hals.

Årlig tradisjon

Baker Hansen er Oslos eldste bakeri og eies og drives av familien Hals i fem generasjoner.

– For oss er det en årlig tradisjon å samles til bakedugnad i bakeriet på Majorstuen de første to ukene av desember. Administrasjonsavdelingen, familien Hals og bakere samarbeider for å sikre at vi får levert 30.000 lussekatter til alle våre butikker og kunder, sier styreleder og eier av Baker Hansen, Morten Hals.

Alle må hjelpe til

Lussekatter er en type gjærbakst som inneholder ekte safran og som formes som s-formede boller. – Vi elter, knar, triller, former og pynter hver eneste lussekatt på ekte håndverks vis. Barnehager, skoler, bedrifter, institusjoner og foreninger står på kundelista den korte tiden vi har bollene til salgs. For å levere nok lussekatter, uten at det skal gå utover produksjonen av julekaker og brød, må alle hjelpe til. Dette er den travleste tiden på året for oss i Baker Hansen, sier Hals.

Luciadagen

Luciadagen feires i Norge, Sverige, Danmark, Finland og på Island. Særlig sterkt står skikken i Sverige, hvor den har blitt feiret siden 1893. Verdens lengste Luciatog går i forbindelse med Luciakonserten i Globen i Stockholm, med 1.200 deltagere.

Opprinnelig er Luciadagen en liturgisk minnedag i den katolske kirke og i den ortodokse kirkes liturgiske kalendere for en siciliansk martyr. Lucia var en katolsk helgen som led martyrdøden på Sicilia på 300-tallet etter Kristus.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS