Drikk vann Isklar Cathrine Aasen nett
Drikk vann Isklar Cathrine Aasen nett

Julesalt verre enn julefett

Pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker og fet sjy hører julen til i mange norske hjem. At julematen kan være fetende kaloribomber er de fleste klar over, men mange glemmer at maten ofte også er veldig salt: Salt mat krever rikelig med drikke.

Publisert

Drikk mer vann, og drikk vann uten for mye salt i jula, oppfordrer Cathrine Aasen i Isklar.

Vin, øl og akevitt er for mange faste og hyggelige tradisjoner, men husk også å servere friskt og saltfattig vann ved siden av.

Best med lite salt

– Vann, både med og uten kullsyre, kan inneholde store mengder salt. Salt drikke i kombinasjon med salt mat er en dårlig smakskombinasjon. Jo lavere innhold av salt og andre mineraler i vannet, desto mindre ettersmak gir det og er følgelig bedre egnet til mat og vin, sier markedssjef i Isklar, Cathrine Aasen.

Lite salt i Isklar

Saltinnholdet i ulike typer kjøpevann kan variere kraftig. Noen kan ha over 400 mg natrium per liter. På den andre enden av skalaen er Isklar, det naturlige mineralvannet fra Folgefonna med bare 1,2 milligram per liter.

Høyt saltnivå skyldes at vannet er tappet fra et område med høye verdier av natrium. Vann med lavt saltinnhold er et sunnere alternativ, i tillegg til at det er bedre egnet som tørsteslukker til saltholdig mat.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS