New-York Manhattan skyline - foto iStockphoto

Nordmenn får ikke nok av New York

The Big Apple er nordmenns drømmeby nummer én. En av fem nordmenn har New York som førstevalg for besøk av by i 2011. Men vi er også nysgjerrige på byer som for eksempel Tokyo.

Publisert

New York. (Foto: iStockphoto)

Det viser en ny undersøkelse fra FINN reise, hvor 1000 nordmenn har deltatt. For 20 % av de spurte er New York den byen de vil reise til i 2011. Roma og London er de nest mest populære byene i Europa, begge med 12 % av svarene, etterfulgt av Barcelona med 10 %.

– Snart blir New York enda mer tilgjengelig for folk, ettersom det kommer flere nye direkteruter. Dette kan bli et mer aktuelt reisemål enn noen gang. Når det kommer flere aktører på markedet, får man sannsynligvis også rimeligere flybilletter, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

SAS kommer med sin direkterute i mars, mens Norwegian følger etter i 2012. Amerikanske Delta Airlines vurderer også en direkterute.

– Det at New York er så hot skyldes flere ting. Etter finanskrisen er det flere som tar seg råd til å besøke langdistanse-reisemål. Presidentskiftet kan også ha hatt en positiv effekt. New York har dessuten blitt godt profilert gjennom filmer, TV-serier og musikk, sier Berge.

Tokyo, takk

Tokyo. (Foto: iStockphoto)

Flysøk på FINN reise viser at det ikke bare er New York som er i vinden. I hele år har det vært en stor økning i flysøk på asiatiske storbyer. Ifølge undersøkelsen er Tokyo den asiatiske storbyen som flest nordmenn drømmer om. 15 % av de spurte kunne helst tenke seg en tur hit i 2011.

– Når det gjelder Tokyo, kan det være snakk om en ”tidstrend”. Tokyo er en av verdens dyreste byer. I tillegg er den veldig moderne, og japanerne er tidlig ute med moter og teknologi. Dette, kombinert med at det er et eksotisk reisemål, trigger folks interesse, mener FINN-direktøren.

Han påpeker videre at Tokyo er blant de asiatiske byene som kanskje oftest blir frontet i populærkulturen, for eksempel i filmer som ”Lost in Translation” og ”Kill Bill”.

Men ikke mest søkt

– Ifølge vår oversikt over hvilke byer folk søker mest på, er riktignok ikke Tokyo blant dem. Bangkok er det derimot mange søk på. Det kan skyldes at Bangkok i større grad er en transittby for nordmenn. Det er heller ikke alltid en sammenheng mellom hva folk drømmer om og hva de faktisk gjør, sier Berge.

Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i HSH, tror mange nordmenn er nysgjerrige på noe nytt.

– Det er blitt ganske vanlig å dra på storbyferie i Europa. Når du har vært i London, København og Roma noen ganger, kan det være gøy å prøve noe annet. Vi ser også at priskonkurransen på flybilletter sprer seg til byer utenfor Europa. Det gjør eksotiske reisemål mer tilgjengelige for folk, sier Forsdahl, som tror på en sterk vekst i antall nordmenn som drar på langhelg til storbyer i 2011.

Hvilken av disse storbyene vil du helst til i 2011?

New York: 20 %

London: 12 %

Roma: 12 %

Barcelona: 10 %

Paris: 6 %

Praha: 6 %

København: 4 %

Istanbul: 3 %

Amsterdam: 3 %

Stockholm: 3 %

Oslo: 1 %

Annet: 7 %

Vet ikke: 8 %

Hvilken av disse asiatiske storbyene kunne du helst tenke deg å reise til i 2011?

Tokyo: 15 %

Singapore: 11 %

Bangkok: 10 %

Beijing: 10 %

Hong Kong: 7 %

Kuala Lumpur: 5 %

Dubai: 4 %

New Dehli: 4 %

Manila: 2 %

Shanghai: 2 %

Ho Chi Minh: 2 %

Annet: 4 %

Vet ikke: 28 %

Kilde: FINN reise

Om undersøkelsen

Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i november 2010. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om vaner, preferanser og pengebruk relatert til ferieplaner for 2011. Rullerende svaralternativer.

Powered by Labrador CMS