Kjøttkakebagett Trysil ungdom2 NETT
Kjøttkakebagett Trysil ungdom2 NETT

Bagette med kjøttkake et Trysil-fenomen

Bagette med kjøttkake. Høres det godt ut? Tryslingene setter i alle fall pris på kombinasjonen. På Coop Mega i Trysil omsetter denne retten for 200 000 kroner i året!

Publisert

Ferskvaresjef på Coop Mega i Trysil, Bjørn Strypet, selger bagette med kjøttkake for 200 000 kroner i året. (Foto: Ola Kolåsæter, Lokalavisa Sør-Østerdal)

– Vi selger rundt 70 bagetter av denne typen hver eneste dag, sier ferskvaresjef Bjørnar Strypet til Lokalavisa Sør-Østerdal.

Og det er ungdom som er målgruppen. Bagette med kjøttkake er nemlig blitt Trysil-ungdommens mest populære lunsjrett – etter at den ble lansert på midten av 90-tallet.

Et billig alternativ til ungdommen

"

Ungdommene i Trysil valfarter til ferskvaresjef Bjørn Strypet på Coop Mega i Trysil i lunsjen for å kjøpe bagette med kjøttkake. (Foto: Ola Kolåsæter, Lokalavisa Sør-Østerdal)

Aud Hemstad, som har arbeidet i dagligvareforretningen i 16 år, forteller til lokalavisen at hun mener å erindre at det var Erling Rønningens idé å lage bagetten på denne måten.

Les også: Kjøttkakene slår tilbake

– Det var for å tilby skoleungdommene, som var innom, et billig alternativ, sier Hemsad.

Ingen profitt

Den gang kostet bagetten 10 kroner. I dag får du den for 15 kroner, som er mindre enn det råvarene koster.

"

Ungdommene i Trysil setter pris på kjøttkakebagetten som lunsjrett. (Foto: Ola Kolåsæter, Lokalavisa Sør-Østerdal)

For en enkelt kjøttkake koster omtrent 10 kroner, og det samme gjør bagetten. Derfor sier det seg selv at butikken ikke tjener noe på kjøttkakebagetten

– Det er ikke snakk om profitt. Det er mest for å ha godt tilbud til ungdommene som kommer innom. Og det er jo liten tvil om at det er blitt en suksess! sier Hemstad.

Innarbeidet ungdomsfenomen

At det er et innarbeidet ungdomsfenomen viser uttalelsene til tre ungdommer, alle spisende på en kjøttkakebagett:

– Det er godt! Vi hørte om denne bagetten da vi begynte på ungdomsskolen, og blir ikke lei den, sier Amina Brenneng, Mina Sundsbakken og Lea Emilie Bø Kilpimaa til Lokalavisa Sør-Østerdal.

Gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS