Charlotte Mohn (2)

Charlotte vil ha baller på menyen

Charlotte Mohn og kjøkkenet på Opaker vil ha elgballer på menyen. – Med riktig behandling og stell tror jeg det kan bli en eksotisk delikatesse med mild smak og mør konsistens, sier hun.

Publisert

Charlotte Mohn vil ha elgballer på menyen. (Foto: Morten Holt)

– Det brukes jo saueballer, så hvorfor ikke elgballer! sier Charlotte.

– Forvellet og pannestekt med litt urter fra egen kjøkkenhage, og vips så er elgballene forvandlet til en delikatesse. Eller hva med elgbiff med sprøstekte elgballer, legger hun til.

Eksotiske elgballer på menyen

- Her skal det serveres elgballer, sier Charlotte Mohn. (Foto: Morten Holt)

– Tenk hvilken markedsføringseffekt dette kan ha for distrikter i Norge hvis vi kan selge og servere ferske og eksotiske elgballer i butikkene og i restaurantene på høsten, sier Charlotte Mohn.

Hun håper at elgballene kan havne på menyen på Opaker Gård, kurs-, konferanse- og serveringsstedet hun har vært med å bygge opp på hjemstedet i Grue kommune i Hedmark.

Hun tror at elgballer er en gammel norsk mattradisjon som er blitt borte, og kanskje finnes det også oppskrifter i gamle kokebøker.

Litt igjen av jakta

Hun forteller videre til lokalavisen at hun var litt for sent ute i fjor. Hun fikk tak i fem stykker, men de ble liggende for lenge i kjøleskapet og ble sure før hun fikk testet dem.

"

Stabburet på Opaker, der også restauranten ligger. (Foto: Morten Holt)

– Det er fortsatt litt igjen av årets elgjakt, og noe har kanskje ikke fylt kvoten. Det skal sikkert fortsatt felles noen okser. Jeg håper jegerne lar ballene sitte på, eller tar vare på dem og leverer dem til meg, sier Charlotte Mohn.

Hun har også vært i kontakt med en av elgkjøttoppkjøperne i sitt eget distrikt, Kjell Eierholen, men han hadde ingen baller å by på. Som regel lar jegerne ballene ligge igjen i skogen. Nå skal det heller bli mat.

Les også: Kokebok fra Charlotte Mohn

Les også: Trøfler på Opaker

Her er en oppskrift på Charlottes baller

* 8 elgballer

* 50 gram smør

* Salt og pepper

* 1 spiseskje hakket

* ½ spiseskje hakket løpstikke

* 1 sjalottløk

* En skvett akevitt

Fremgangsmåte: Rens ballene og forvell dem. Del dem i to eller i skiver. Stekes sammen med finhakket løk, smør og urter. Krydre med salt og pepper. Bruk gjerne ballene som forrett. Eller med godt rugbrød eller til potetsuppe.

Les mer om Opaker Gård i Horeca nummer 8 2010.

Du kan lese mer om elgballene på Glomdalen.no

Les mer på Opaker Gårds hjemmeside

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS