Bergen
Bergen

Bergen vil bli mathovedstaden

Bergen tar opp kampen med Oslo og fremfor alt Stavanger om å bli mathovedstaden i Norge. Et knippe matentusiaster i byen og omegn vil nå etablere landets største matfestival.

Publisert

Et knippe matentusiaster i Bergen og omegn vil nå etablere landets største matfestival. (Foto: Morten Holt)

Bergensavisen skrev denne uka at Bergen skal få landets største matfestival.

En solid blanding av bønder, fiskere, reiseliv, kommune og fylke ønsker å etablere en skikkelig matfestival i vestlandshovedstaden innen neste sommer.

Bergen på matkartet

"

Fra Bergen Matfestival.

Bønder i by`n, Bergen Matfest og Sjømat for alle har for lengst funnet sin plass i bybildet, alle arrangementer som trekker mange folk.

Bergenserne har allerede vist at dette bokstavelig talt er mat for dem. Nå vil de få noe betydelig større, og ønsker å kjempe med Stavanger om å ha de største matfestene.

- Plass til noe større

Mange folk samler seg på Bryggen i Bergen når det arrangeres matfestivaler. Nå vil bergenserne etablere Norges største matfestival.

”Vi har kulissene utendørs med Fisketorget, Bryggen, Vågsallmenningen, Festplassen og Torgallmenningen. Her er det plass til noe større, og det er akkurat det prosjektgruppen jobber med. En festival som er mye større, involverer langt flere og går over lengre tid. Ordføreren stiller seg naturlig nok svært positiv til prosjektet, har stor tro på at en slik festival kan løfte Bergen opp på et «matkartet», og mener at dette kan markedsføre byen og regionen på en positiv måte”, skriver redaktøren i Bergensavisen på lederplass, og tilføyer:

”Når Bergen ikke får være hovedstad i dette landet, så må vi i det minste kunne stå frem som mathovedstaden”!

"
Powered by Labrador CMS