Thon Hotel Sandviken Brygge
Thon Hotel Sandviken Brygge

Første Thon-konkursen

For første gang i historien gikk et Thon-hotell konkurs. Før helgen måtte Thon Hotel Sandviken Brygge i Bergen stenge dørene etter at hotellets driftsselskap, Reine Hotelldrift AS, gikk konkurs. Nå håper eierne av bygget på nye drivere, men det er usikkert om det blir fortsatt hotelldrift i Thon-navnet.

Publisert

Ifølge administrerende direktør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, ønsker ikke Thon Hotels å ta over driften av franchisehotellet Thon Hotels Sandviken Brygge.

Thon Hotel Sandviken Brygge er konkurs. (Foto: Thon Hotels)

- Vi er ikke interessert å drive dette hotellet videre selv, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels til Reiselivsavisen.no.

Thon Hotels har 56 hoteller i Norge. Sju er drevet på franchisebasis med eksterne drivere.

Må videreføre franchiseavtale

Nå tyder mye på at hotellet ikke blir et Thon-hotell hvis da ikke nye drivere melder seg og viderefører dagens franchiseavtale med hotellkjeden.

Tre investorer kjøpte bygget for 57 millioner kroner i 2007. For alle tre kom konkursen overraskende, og eierne av bygget er nå på let etter nye leietakere.

Første Thon-konkursen

Det er første gang Thon Hotels må stenge dørene for gjestene på grunn av en konkurs.

Det konkursrammede hotellet i Bergen ble en del av Thon Hotels i 2006, og har vært drevet av Reine Hotelldrift AS, eid av hotelldirektør Tore Reine. Hotellet ble markedsført under varemerket City.

Var delvis forberedt

- Denne konkursen kom ikke som lyn fra klar himmel, men at det skulle bli slik nå, ventet vi ikke. Vi trodde de skulle klare seg, sier Thorvaldsen.

Han opplyser til Reiselivsavisen at Thon Hotels sentralt ikke har noe innsyn i regnskap til Reine Hotelldrift AS, men man har sett signaler på stram likviditet. Dette blant annet gjennom tilgang til reservasjonstall, romomsetning og gjestestatistikk.

"
Powered by Labrador CMS