Strand Maldivene
Strand Maldivene

10 anbefalte ferieturer i høst

Her er ti feriealternativer du bør vurdere hvis du skal feriere på ettersommeren og høsten.

Publisert

Reisemagasinet Reiser & ferie har samlet ti gode reisetilbud de mener du bør vurdere når vi skal ut på reise til høsten.

Middelhavet

Besøk vakre storbyer på cruise

"

Hva med et cruise til kjente byer ved Middelhavet? (Illustrasjonsfoto: Cruisespesialisten)

Med ett av de mange cruiseselskapene kan du i august oppleve det beste landene rundt Middelhavet har å by på av historiske byer og kunstskatter.

På for eksempel et 12 dagerscruise med skipet «Nieuw Amsterdam» kan du nyte byer som Roma, Firenze, Barcelona, Venezia og Monte Carlo.

PRIS: Ca. 10 400 kr per person i innvendig lugar

Estland

Baltisk badeferie

Pärnu er Estlands mest populære badeby.

Pärnu på Estlands sørvestkyst var det svenske borgerskapets favorittreisemål på 1930-tallet. I dag strutter Estlands «sommerhovedstad» igjen av selvtillitt og sjarm, og tilbyr elegante funkishoteller og kilometerlange strender med rent vann, skriver reisemagasinet.

Utelivet og kulturtilbudene er også topp, samt at prisene er langt under det halve av hva du betaler på tilsvarende hippe steder på svensk side av Østersjøen.

PRIS: 4528 kr for flyreise Oslo–Tallinn tur–retur samt 7 netter i dobbeltrom på strandhotellet Scandic Rannahotell i Pärnu.

Japan

Det beste av Nippon

Travle storbyer, gamle buddhistiske templer, superraske lyntog og en betagende utsikt til Fuji-fjellet. Nippon (som landet heter på japansk) har mye, og er lettere tilgjengelig enn noen gang. Verdensmetropolen Tokyo er utgangspunktet for denne ti dager lange gruppereisen. Hiroshima, Kyoto og Osaka er tre av storbyene som står på programmet.

PRIS: 29 000 kr for flyreise Oslo–Tokyo tur–retur og hoteller i god turistklasse. Frokost alle dager samt lunsj/middag noen dager. Norsk reiseleder.

Island, Grønland og Newfoundland

I vikingenes kjølvann

Naturen er i fokus på dette 14 dagers eksklusive cruiset til Island, Grønland og Newfoundland i september. Du følger i vikingenes fotefar, og gjør strandhugg i små samfunn der folket lever i pakt med naturen. Turen ender i Halifax.

PRIS: 39 200 kr i dobbeltlugar med helpensjon om bord i MS Fram, inkludert flytransport til og fra cruiset. Utflukter, tips og forsikringer er ikke med i prisen

Seychellene

Rabattert luksus

Til en sydhavsøy til høsten. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Seychellene utenfor Afrikas østkyst er en av verdenskjendisenes favorittlekegrinder. I september kan du menge deg med jetsettere og andre velstående til en overkommelig pris. Ephelia Resort på øya Mahé i på Seychellene gir nemlig 25 prosent i rabatt frem til slutten av september. Seychellene er et helårsreisemål med noen av verdens lekreste strender og mest eksklusive hoteller.

PRIS: 18 300 kr per person for syv netter i junior suite inkludert frokost og middag, samt flyreise tur–retur

Russland

Kaliningrad blomstrer

Tidligere het byen Köningsberg og var et senter for tysk kultur og politikk. Etter Andre verdenskrig ble byen annektert av Sovjet og fikk navnet Kaliningrad etter Stalins medhjelper Mikhail Kalinin. Byen blomstrer igjen, og turisttilbudene blir stadig forbedret. Blant annet er den flotte Hansa-katedralen renovert.

PRIS: 3645 kr per person i dobbeltrom på trestjerners Hotel Moskva, samt fly tur–retur med Air Baltic via Riga

Frankrike

I hjertet av Provence

På turen Sansenes Provence reiser du til hjertet av Provence – Luberon, der du i løpet av åtte dager får se regionens vakreste landskaper, romerske akvedukter, cistercienserkloster, gamle slott og selvsagt det meste av de kulinariske godbitene regionen kan tilby.

PRIS: Ca. 13 000 kr for flyreise Oslo–Nice tur–retur samt syv overnattinger i dobbeltrom. Frokost og lunsj de fleste dagen inngår samt guide

Kroatia

Late dager i Podgora

Podgora sør for Split er en trivelig kroatisk turistby, der hotellet Minerva ligger fint til ved strandpromenaden. På en time er du storbyen Split, med den flotte havnepromenaden og de gode shoppingmulighetene. Byen er kjent for billige merkeklær.

PRIS: 3548 kr per person i dobbeltrom på trestjerners Minerva

Norge

Bo på veteranskip

Bodø og regionen rundt har mange spennende opplevelser å tilby. Skal du bo standmessig, gå om bord i M/S Gamle Salten, som er et av Norges fineste veteranskip. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Flere ganger i sommer kan du bli med på skjærgårdsturer i Salten-området.

MS Gamle Salten til kai. (Foto: Visit Nordland)

PRIS: 850 kr for dobbeltrom. Frokost 100 kr. 5 timers skjærgårdsturer koster 350 kr

Ukraina

Elvecruise på Dnepr

Ukrainas gamle byer langs Dnepr, med Kiev som høydepunktet, er fulle av spennende historier. Underveis kan du for eksempel lære om hvordan kosakkene gjenopprettet den ukrainske staten. På turen fra Kiev til Svartehavet, på en ekte elvecruisebåt, har du det i tillegg komfortabelt. Elvecruiset avsluttes i Istanbul.

PRIS: 18 480 per person i dobbeltlugar, helpensjon og flyreiser Oslo–Kiev og Istanbul–Oslo

Les hele saken på Reiser & feries hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS