Brattøra Clarion (12) Nett

Blir et stjerneformet signalhotell

Trondheims største byggeprosjekt tar form. I 2012 åpner dørene til Midt-Norges stjerneformede signalhotell. Clarion Hotel & Congress Trondheim blir ett av få bygg i energiklasse A.

Publisert

Petter A. Stordalen (fra venstre), Odd Reitan og Hans Hoff i råbygget av Clarion Hotel og Congress i Trondheim. I bakgrunnen skimter vi Pirbadet og Trondheimsfjorden. (Foto: Sveinung S. Sivertsen)

Under en høytidelig seremoni mandag la Hans Hoff, Petter A. Stordalen og Odd Reitan ned grunnsteinen på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Odd Reitan (fra venstre), Petter A. Stordalen og Hans Hoff legger ned tidskapselen under grunnsteinnedleggelsen av Clarion Hotel og Congress i Trondheim (Foto: Sveinung S. Sivertsen)

Tradisjonen tro ble en tidskapsel støpt inn i bygget. En CD med trønderrock (Stordalen), hotellets plantegninger (Hoff) og en bok om Reitanfilosofien (Reitan) er gjenstandene som skal symbolisere byggestartsåret.

Et samlingspunkt

- Dette blir ett av Skandinavias største kongresshotell og hotellet skal bli hele Midt-Norges samlingspunkt. Trondheim får et arkitektonisk signalbygg og ytterligere en attraksjon i det spennende Brattøra-området, sier Hans Hoff, som sammen med sin søster Mona Hoff og Odd Reitan står bak det Trondheimsbaserte Star Property, som investerer 760 millioner i prosjektet.

De siste årene er det gamle kaiområdet på Brattøra forvandlet til et sentrum for kunnskap og næringsliv. Nylig åpnet Rockheim, det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, i det gamle mellageret. Nærmeste nabo blir Norges største badeland, Pirbadet. I tillegg er et akvarium under planlegging.

Nå vil Petter A. Stordalen og Choice også på banen i Trondheim. (Foto: Sveinung S. Sivertsen)

- Trondheim har vist en fantastisk evne til nytenkning og fornying de siste årene. I dag blomstrer byens kultur- og næringsliv. I kjølvannet har behovet for kongresskapasitet eksplodert. Dette hotellet skal bidra til forsterke byutviklingen ytterligere, sier Hans Hoff.

Hans Hoff under grunnsteinnedleggelsen av Clarion Hotel og Congress i Trondheim (Foto: Sveinung S. Sivertsen)

Midt-Norges nye stjerne

Space Group arkitekter har tegnet hotellbygget som en firearmet stjerne. Glassfasaden skal slippe dagslyset inn til store fellesområder, restaurant, lobbybar og skybar. Kongresshotellet får et areal på 31 500 kvadratmeter, kan tilby 400 rom og suiter og et 3000 kvadratmeter kongressområde. Hotellets 200 ansatte skal hilse 130 000 hotellgjester og 80 000 konferansegjester velkommen hvert år.

- Vi skal være størst i Skandinavias viktigste byer. Våre Clarion-hoteller i Stockholm og Oslo er allerede levende møteplasser i toppsjiktet. Nå skal Clarion Hotel & Congress Trondheim løfte byen til en kongressby i internasjonal klasse. Nidarosdomen har fått konkurranse. Folk vil valfarte til dette hotellet, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Choice Hotels Scandinavia som står bak kjeden Clarion Hotels.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Energiklasse A

"

Illustrasjon: Space Group

Clarion Hotel & Congress Trondheim blir ett av svært få bygg i Norge i energiklasse A.

Leietaker Choice Hotels Scandinavia har bevilget et ekstra utbyggingstilskudd på 20 millioner kroner for å heve bygget fra energiklasse C til A. Som en del av avtalen garanterer entreprenøren for et maksimalt energibehov.

- Bygg står for 40 prosent av landets totale energiforbruk. Det er naturlig for oss å gå foran i energieffektiviseringen av Norge, avslutter Stordalen.

Se film av prosjektet her

Fakta om hotellet:

31 00 m2 (BTA)

400 rom og suiter

Kongressenter på 3.000 m2.

Restaurant, lobbybar, skybar

300 parkeringsplasser i kjeller

Energiklasse A

200 ansatte

130.000 hotellgjester/ år

80.000 konferansegjester og restaurantgjester/ år

Fakta om prosjektet

Utbygger: Star Property A/S – Eid av Hoff Hotels AS (Realinvest) og EC Dahls Eiendom AS (Reitangruppen)

Entrepenør: SKANSKA

Arkitekt: Space Group A/S

Interiørarkitekt: Ingvar Aavik

Leietaker: Choice Hotels Scandinavia ASA

Film: http://www.youtube.com/watch?v=eaenZRznBJE

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS