Thailand1.jpg
Thailand1.jpg

Derfor elsker nordmenn Thailand

Ypperlig klima, fantastiske strender, valuta for pengene, spennende og eksotisk – det er hva nordmenn liker best med Thailand. Dette viser en ny undersøkelse fra Thailands Turistbyrå.

Publisert

Thailand er ett av nordmenns absolutte favorittreisemål. (Foto: Spatravel.no)

I de siste ti årene har Thailand blitt et av nordmenns absolutte favorittreisemål og det er mange faktorer som bidrar til dette.

Spennende og eksotisk

Thailands Turistbyrå har via undersøkelsesbyrået CINT foretatt en spørreundersøkelse hvor nordmenn fra 15 år og oppover har svart på hva de synes er best med Thailand. Resultatet viser at det er det spennende og eksotiske som lokker mest, tett fulgt av det solfylte og varme været og de fantastiske strendene.

I Thailand får nordmenn også valuta for pengene – noe som over 11 prosent oppga som det beste med landet. Thailand er dessuten populært for sin vennlige lokalbefolkning og den gode maten.

Les også: 10 anbefalte ferieturer på ettersommeren

– Viktig å vite

– Det er viktig for oss å vite hva nordmenn liker best med Thailand, og derfor har vi fått utført denne undersøkelsen. Thailand har så mye mer å by på enn bare sol og bading på turiststedene. I den nordlige delen av Thailand er det f.eks. et roligere tempo og et svalere klima enn i de sørlige delene, sier hr. Manit Boonchim, sjef for Thailands Turistbyrå i Stockholm.

- Det finnes mange kulturskatter og et storslagent fjellandskap. For dem som elsker Thailand, men vil oppleve noe nytt, kan vi virkelig anbefale en tur til det nordlige Thailand, sier Boonchim.

Hva synes nordmenn er best med Thailand

Spennende/eksotisk – 25 prosent

Solrikt og varmt vær – 13 prosent

Valuta for pengene – 11 prosent

Fantastiske strender og bademuligheter – 11 prosent

Vennlig lokalbefolkning – 10 prosent

God mat – 8 prosent

Mye kultur – 6 prosent

Vakker natur – 4 prosent

Bra shopping – 4 prosent

Trygt reisemål – 2 prosent

God service – 2 prosent

Barnevennlig – 1 prosent

Om undersøkelsen:

Thailands turistbyrå i Stockholm har stilt spørsmålet ”Hva synes du er best med Thailand?”. 1053 nordmenn fra 15 år og oppover deltok i undersøkelsen, og respondentene fikk bare krysse av for ett svaralternativ.

684 av de spurte hadde aldri vært i Thailand og prosenttallet er dermed utregnet fra de 369 som har besøkt landet.

Undersøkelsen ble utført av undersøkelsesbyrået CINT via en e-spørreundersøkelse i juli 2010.

Du kan lese mer om Thailand på www.tourismthailand.se

Pressemelding

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS