drikkevann

En hotellgjest bruker 209 liter vann i døgnet

Scandic har målt vannforbruket på hotellene sine siden 1996. Da brukte hver gjest i gjennomsnitt 240 liter vann i døgnet. Nå er tallet nede i 209 liter. Dette er lavere enn kravet som stilles for at Scandic skal kunne miljømerke hotellene sine med Svanen.

Publisert

En hotellgjest bruker i gjennomsnitt 209 liter vann i døgnet i 2010. Det er en nedgang på rundt 30 liter fra den første målingen som Scandic Hotels hadde i 1996. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

I forbindelse med World Water Week i Stockholm fra 5. til 11. september, fokuserer Scandic enda mer på vannet sitt. For ikke å bruke mer vann enn nødvendig, og for å bevare vannkvaliteten, satser Scandic bl.a. på:

* toaletter med sparefunksjon

* energieffektive dusjhoder

* servantkraner med sensorstyring

* oppvaskmaskiner og vaskemaskiner med lavt vannforbruk

* lavdoserte og miljømerkede produkter til renhold og oppvask. På flere hoteller gjøres det rent med vanndamp.

Ut med flaskevann hos Scandic

I tillegg har Scandic faset ut det tilkjørte flaskevannet. Nå tapper hotellene selv filtrert og kullsyreholdig vann på flasker av resirkulert glass.

– Vann er en av jordens viktigste ressurser, og vi må ta vår del av ansvaret for ikke å sløse med det og for å holde vannet rent. For oss er det viktig å gi gjestene våre en fin opplevelse uten at det går ut over naturen, sier Inger Mattsson, miljøansvarlig hos Scandic.

Stockholm Water Prize

–Scandic er en av grunnleggerne av den internasjonale Stockholm Water Prize. I år går prisen til Dr. Rita Colwell for forskning som har ført til metoder for å hindre vannbåren spredning av kolera. Dette arbeidet kan redde millioner av liv. Dr. Rita Colwell er professor ved University of Maryland og Johns Hopkins University`s Bloomberg School of Public Health i USA.

Pressemelding

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no. Klikk her

"
Powered by Labrador CMS