Ferran Adria El Bulli4

Ferran Adria og El Bulli stenger

Den er kåret til verdens beste restaurant de siste årene. Men nå tar Fedrian Adriá, eller "mesteren" som han kalles hjemme i Spania, og restauranten El Bulli en pause. To års pause i 2012 og 2013. Det avslørte den verdenskjente kjøkkensjefen under Madrid Fusion, som pågår nå.

Publisert

Ferran Adriá stenger den verdenskjente restauranten El Bulli. (Foto: Morten Holt)

Serveringsstedet, som ligger helt nede ved havet litt nord for Barcelona i Catalonia, er kjent som verdens mest berømte restaurant.

– Jeg trenger en pause for å få nye impulser. Dessuten må jeg ta vare på familien min. El Bulli har oppslukt all min tid. Jeg har arbeidet 15 timer hver eneste dag i flere år, og har brukt det meste av bak grytene de siste 25 årene. Nå fortjener familien min at jeg er mer til stede på hjemmebane, uttaler Adria.

Verdens beste

Ferran Adriá . (Foto: Morten Holt)

Det er nok flere restaurantgjester i verden som reagerer på dette enn at Bagatelle i Oslo er stengt.

El Bulli er verdenskjent for sine helt spesielle menyer og stadig nyutviklende matretter. Hvert år er det mellom 40 og 60 nye retter på menyen, retter vi aldri har sett tidligere.

Leverer inn sine stjerner

Mesterkokken forteller også at han nå leverer inn sine stjerner og utmerkelser. El Bulli har tre stjerner i den berømte Michelin-guiden.

Dermed overtar Heston Blumenthal, og britiske Fat Duck, tronen på restauranttoppen.

Noma på topp-3

På listen over de 100 beste restaurantene finner vi ingen norske, men på tredjeplass finner vi danske Noma. Nomas sjef Rene Redzepi er også på plass under den store mat- og vinmessen i Madrid.

Finland har sin Chez Dominique på 21. plass, mens svenskene har Oaxen Skärgårdskrog på en 32. plass.

Les også: De beste restaurantene i verden

Les mer om El Bulli her

"
Powered by Labrador CMS