SKIVM G4S

G4S skal sikre VM på ski i Oslo

Verdens største sikkerhetsselskap, G4S, er tildelt sikkerhetskontrakten for Ski-VM 2011. Selskapet får et stort ansvar og skal delta i alt fra forberedelser og rådgivning til operativt sikkerhetsarbeid sammen med staben til ski-VM. Kontraktsperioden strekker seg fra september 2010 og til avslutningsseremonien 6. mars 2011.

Publisert

Vidar Berg i G4S og Åsne Havnelid, administrerende direktør i Ski-VM 2011.

Ski-VM blir det største idrettsarrangementet i Oslo på mange år. Arrangøren forventer ca. 650 utøvere fra over 60 nasjoner, 1800 pressefolk, minst 300 000 tilskuere og flere hundre millioner TV-seere over hele verden.

Trygg folkefest

– Vi er ydmyke overfor tilliten som er vist oss, men mest av alt gleder vi oss til å bidra til at VM på ski i Oslo 2011 blir den trygge folkefesten alle drømmer om, sier Vidar Berg, Country Manager i G4S.

Fra åpningsseremonien 23. februar og frem til avslutningsseremonien 6. mars skal over 50 sikkerhetsvakter sørge for akkrediteringskontroll og ordensvakthold ved Holmenkollbakken, langrennsstadion og i Midtstubakken, i tillegg til under selve premieutdelingen som skjer på medaljeutdelingsarenaen Nordic Park i Oslo sentrum. G4S’s Event Manager er leid inn som rådgiver i planleggingsfasen, og inngår fra september 2010 som en del av sikkerhetsstyrken til Ski-VM 2011.

Strenge krav

– Sikkerheten under Ski-VM er ekstremt viktig. I tillegg til at samarbeidspartneren skal oppfylle strenge krav, må også kjemien mellom våre egne sikkerhetsfolk og dem stemme. G4S oppfyller disse kravene, og i tillegg tar de med seg unik erfaring fra store arrangement både i Norge og internasjonalt, sier Åsne Havnelid, administrerende direktør i Ski-VM 2011.

Blant oppgavene som venter G4S er rådgiving rundt publikumsledelse, samt forebygging og identifisering av potensielle sikkerhetsforhold. Med så mange mennesker samlet på relativt små områder er det essensielt at arrangør, deltagere og publikum er trygge på at sikkerheten er godt ivaretatt. Sikkerhetsfolkene som skal brukes under Ski-VM er trent i å lese situasjoner og se potensielle forhold tidlig. Alle sikkerhetsvaktene har også utdannelse innen førstehjelp.

Arrangementssikkerhet

I 2010 har G4S sørget for trygge rammer for deltakere og publikum under Eurovision Song Contest, Skeive Dager i Oslo, Øyafestivalen og Slottsfjellsfestivalen i Tønsberg. Selskapet leverer også sikkerheten til Telenor Arena samt hjemmekampene til Brann, Lillestrøm og Stabæk.

www.ntbinfo.no

"
Powered by Labrador CMS