Geir Skeie - med glass

Geir Skeie starter fiskerestaurant i Sandefjord

Bocuse d’Or-vinner Geir Skeie starter egen fiskerestaurant i Sandefjord, og blir konkurrent med sin tidligere arbeidsgiver, Mathuset Solvold. Restauranten skal åpnes for julesesongen starter i 2010, og blir en sesongrestaurant - med åpent i julebordsesongen og på sommeren.

Publisert

Geir Skeie starter fiskerestaurant i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

En av Norges mest kjente fiskehandlere forener krefter med den velkjente mesterkokken. Skeie åpner nemlig restauranten i lokalene til Brødrene Berggreen. Restauranten vil servere sjømat av høy kvalitet, i et folkelig konsept.

Åpnes til julebordsesongen

Restauranten åpner først i november i år, og vil være åpent i julebordsesongen og på sommeren, fra mai til august.

Les også: Geir Skeie vant Bocuse d’Or i Lyon

– Unik opplevelse på kaikanten

"

Geir Skeie åpner restaurant i Sandefjord i november 2010. (Foto: Morten Holt)

Nå jobber Skeie med å sette sammen en god stab og designe et interiør som skal skape den ønskede atmosfæren.

- Jeg vil fokusere på de fantastiske råvarene jeg får tilgang til her og gi gjestene en unik og spesiell opplevelse på kaikanten i Sandefjord, sier Geir Skeie, som nå drar til Singapore for å arbeide de kommende månedene.

Les også: Geir Skeie skal arbeide i Singapore

Kokebokpris

Han skal også delta i Paris under World Cookbook Award i februar etter at hans kokebok, Fra barndom til Bocuse d’Or fikk prisen Best First Cookbook in Norway i den anerkjente Gourmant World Cookbook Award. Det betyr at Bocuse d’Or-vinneren reiser til Paris i februar, der han skal konkurrere om å få prisen som Best First Cookbok in the World.

Les også: Anerkjent kokebokpris til Geir Skeie

Utbygging i Sandefjord

Etableringen av restauranten er et ledd i en gjennomtenkt plan. Det nye bygget på brygga åpner til høsten og vil utgjøre 1800 kvadratmeter.

"

Geir Skeie er i helgen i aksjon under Grüne Woche i Berlin. (Foto: Morten Holt)

– I tillegg til restaurant, får vi fiskemottak, filetproduksjon, røykeri, engrosavdeling, fiskematproduksjon, kontorer og butikk under samme tak, forteller Kjell Henry Olsen til Sandefjords Blad.

På Grüne Woche

I morgen, lørdag 16. januar, deltar Skeie forøvrig på Grüne Woche i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv.

Les også: Skeie lager ekstremmat på Grüne Woche

Les også: Verdens største matmesse får smak av kysten

Les også: Hjemmeseier til Norge under Bocuse d`Or Europe i Stavanger

"
Powered by Labrador CMS