Hytte Kvaløya Troms Nord-Norge

Hytter for 300 kroner døgnet i sommer?

I sommer kan du leie oppsiktsvekkende rimelige hytter. – Mange er fortsatt ledige, sier Marianne Tveito i nettportalen Inatur, som formidler hyttene. Inatur.no er Norges største på salg av fiskekort og jaktkort, men formidler også mer enn 300 utleiehytter, en del av dem til svært lave priser.

Publisert

Hytte på Molnes ved Fiskeøya i Kaldfjorden på Kvaløya i Troms: 300 kroner døgnet. (Foto: Øystein Overrein)

– De fleste har relativt enkel standard. Her får du hyttetur på gammelmåten, og helt uten naboer, sier Marianne Tveito.

Selv om sommerferien er rett rundt hjørnet, er det fortsatt mye ledig i juli og august.

– Det skyldes nok ikke minst at mange rett og slett ikke er klar over hyttenes eksistens, sier hun.

Fiskevennlig

Inatur eies av Norges Jeger- og Fiskerforbund, Statskog, Norges Skogeierforbund, Norske Lakseelver og Norges Fjellstyresamband.65 av hyttene tilhører Statskog, resten eies av forskjellige fjellstyrer og private grunneiere.

Hyttene ligger i innlandet eller på høyfjellet, de aller fleste i umiddelbar nærhet til gode fiskevann og flott turterreng, med kjørevei helt fram om sommeren.

Enkelt i naturen

Hyttene har som regel strøm, men ikke nødvendigvis innlagt vann. En del har tilhørende robåt og fiskeutstyr.

– Dette er hytter som passer for deg som ønsker å være midt i naturen og som liker det vi kaller ekte hytteliv. I tillegg slipper du å blakke deg, sier Tveito.

Enkelte hytter i basen til Inatur har døgnleie helt ned i 300 kroner. Andre er over tusenlappen, men da gjerne med så mange sengeplasser at det likevel blir svært billig hvis man er flere. For eksempel har Finsebu med ti sengeplasser fortsatt mange ledige døgn. Hytta er et godt utgangspunkt for sykkeltur på Rallarvegen.

For deg selv

Du disponerer Inatur-hyttene alene. Selv har Tveito booket inn seg og familien på Urevasshytten på Geiteryggen i sommer, en hytte på 70 kvadratmeter nordøst for Finse og rett ved Riksvei 50.

– Den ligger ypperlig plassert midt i flott turterreng og med gode fiskevann rett i nærheten. Jeg bruker disse hyttene mye. Tiden går saktere uten pc, tv og de andre tingene du har hjemme og som ofte fins i moderne hytter. Du får en helt annen ro, sier Marianne Tveito i Inatur.

Noen hytter på inatur.no er mer avanserte, med solcellepanel eller strøm og innlagt vann. Du finner også noen feriehus, med tilnærmet dagens bostandard.

Her er noen eksempler

Hytte midt på Dovrefjell til 850 kroner døgnet for 10 sengeplasser

Tømret hytte i fiskevennlige omgivelser ved Kongsberg, 500 kroner døgnet

Hytter på vakre Kvaløya i Troms, fra 300 kroner døgnet

Hytter i idyllisk natur i Nord-Trøndelag, bl.a. Børgefjell nasjonalpark, fra 400 kroner døgnet

Nyoppført hytte 700 meter fra Finse stasjon, 1300 kroner døgnet, 10 sengeplasser:

Newswire

"
Powered by Labrador CMS