Jon Aga og Atle Tilrem Kasserollekameratene
Jon Aga og Atle Tilrem Kasserollekameratene

Kasserollekamerater på Helgeland

To av de mest markante matpersonlighetene på Helgeland, Jon Aga og Atle Tilrem, har slått seg sammen – under stiftelsen Kasserollekameratene. Nå vil de misjonere for matglede.

Publisert

Jon Aga (til venstre) og Atle Tilrem er kasserollekameratene. (Foto: Hege Sætre Lind, Brønnøysunds Avis)

– For alle kokker er det en drøm å få egen restaurant, men vi drømte om noe mer. Vi vil være veivisere, og også lære opp andre til å lage god mat med gode råvarer, forteller Jon Aga og Atle Tilrem.

Atle Tilrem i sving på kjøkkenet. (Foto: Morten Holt)

Kasserollekameratene skal ifølge Brønnøysund Avis ha en rekke kokkelerende biter på tallerkenen, i form av kurs for enkeltpersoner og flere, kokkelering hjemme hos folk eller skoleundervisning for ordentlige matpakker.

Debuten var forrige helg. 13. november var det mat- og vinkurs på Jons hotell på Vega.

Dessuten har de etablert sitt eget nettsted Kasserollekameratene.com, der folk kan få tips og råd.

Kvalitet

Navnet Kasserollekameratene dukket opp i en novelle, skrevet at Atle Tilrem, i forbindelse med et privat etegilde de to hadde satt i stand på hotellet på Vega.

Ideologien ifølge kokkekameratene på Helgeland er tid og kvalitet i hjemmet.

"

En konsentrert Jon Aga i aksjon på kjøkkenet på Vega Havhotell. (Foto: Morten Holt)

- Vi tar ofte til takke med dårlig mat, både når vi spiser langs veien eller hjemme. Det tar ikke lengre tid å lage god mat enn dårlig mat hjemme på kjøkkenet! Vi vil gi folk tipsene, med bruk av de fantastisk gode lokale råvarene vi har tilgjengelig. Vi bor i et spiskammer her på Helgeland – med deilige råvarer tilgjengelig fra fjord til høyfjell, sier Atle Tilrem og Jon Aga.

Gründerne

Jon Aga (48) er en forfatter, hotelleier og kokk fra Ålvik i Hardanger, Han har lang erfaring i hotellbransjen og har jobbet blant annet i Norlandia Hotels og Choice Hotels og eier og driver nå sitt eget hotell, Vega Havhotell, sammen med sin kone Anna Hansen Aga.

Les også: Aga-suksess på Vega

Han ga også ut kokeboken En smak av Vega i 2009.

Les også: Jon Agas smak av Vega i bokform

Atle Tilrem (58) er sammen med sin kone Laila eier og driver av Hildurs Urterarium, som ligger inne på fastlandet, ikke så langt fra ferjeleiet til Vega og om lag fem kilometer nord for Brønnøysund. Han har tidligere vært gårdbruker, men har stort sett virket som kokk i egen bedrift de siste 12 årene.

Les også: Hildurs åpner hjemmet for restaurantgjestene

Les mer på Klasserollekameratene.com

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS