Icebar Oslo

Kjøpte isbaren til romjulsgløgg

Hogne Fjellstads årlige romjulsgløgg vil i år bli servert over en 1600 kg tung isbar hjemme i hagen på Frogner i Akershus. Isbaren fra Icebar Oslo ble lagt ut til salgs på QXL der interessenter kunne legge inn bud. Da auksjonen stengte søndag kveld, var det klart at Hogne Fjellstad fra Akershus hadde fått tilslaget på 1600 kilo is.

Publisert

Hogne Fjellstad betalte 1000 kroner for isbaren og 50 isglass.

– Vi pleier å ha en årlig romjulsgløggfest med gode venner. Nå er det 10-årsjubileum, så da var det fantastisk moro å få tak i deler av den første isbaren i Norge. Det blir både isbar, badestamp og liveband, sier Fjellstad.

Ikke redd for at den skal smelte

Han har allerede fortalt de inviterte om kjøpet, til stor jubel. Nå begynner imidlertid arbeidet med logistikken. Baren veier 1600 kilo, og det er ennå mer enn to måneder – og ganske mange dager med plussgrader – til festen.

– Jeg må nok gjøre som i Vil du bli millionær: Spørre en venn. Men jeg er ikke redd for at den skal smelte. Jeg kjenner noen som har store fryselagere, og det er også en mulighet å pakke den inn i noe som holder på kulden, sier Fjellstad.

Årlig design-skifte

Icebar Oslo by Icehotel har lokket tusenvis av både Oslo-folk og tilreisende til Kristian IVs gate siden åpningen i november i fjor. En sentral del av Icebar-konseptet er at temaet endres én gang i året og ledende designere inviteres til å skape et helt nytt interiør og skulpturer.

I Oslo skjer det første hamskiftet nå i høst med nyåpning 28. Oktober, og det var i den anledningen Icebar Oslo bestemte seg for å auksjonere bort deler av baren.

– Å besøke Icebar er en opplevelse som skiller seg fra alle andre bar- og restaurantbesøk i Norge. Vi synes det var gøy å la privatpersoner eller bedrifter få denne opplevelsen hjemme eller på jobben, og håper Hogne får en flott fest, sier daglig leder Joachim Langebrekke Larsen ved Icebar Oslo by Icehotel

Pengene til WWF

Pengene fra auksjonen går uavkortet til WWFs isbjørnprosjekt i Arktis. WWF jobber både overfor myndigheter og bedrifter for å redusere utslipp av klimagasser, og finansierer forskning på konsekvensene av global oppvarming for isbjørner.

Hogne Fjellstad betalte 1000 kroner for isbaren og 50 isglass. Icebar Oslo matcher summen.

– Icebar by Icehotel bruker helt naturlig og helt ren is fra Torneelven i Lappland, og er opptatt av å behandle miljøet på mest mulig måte. Vi ønsket derfor med denne auksjonen å rette oppmerksomheten mot issmelting i Arktis. Isbjørnen er på toppen av næringskjeden i Arktis og derfor svært sårbar for issmelting og endring i økosystemet, sier Joachim Langebrekke Larsen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS