Kroatia Novasol

Mange tar høstferien i leid hytte

Stadig flere nordmenn leier hytte når de skal på høst- eller vinterferie, viser ferske tall. For de solhungrige er det Kroatia og Spania som frister mest. Men mange av oss drar også til fjells. – Bestillingene fra nordmenn som vil leie hytte i høst og til vinteren har økt med 18 prosent sammenlignet med fjorårets sesong, sier Torbjørn Fredman, leder for utleiefirmaet Novasol i Skandinavia.

Publisert

Kroatia blir stadig mer populært blant nordmenn som leier feriebolig utenlands. (Foto: Novasol)

For reisemål med sol og varme er veksten spesielt høy. Kroatia er i ferd med å bli en favoritt.

– Her er antall bestillinger av feriehus og leiligheter mer enn doblet det siste året. Særlig har Dalmatia-området blitt populært, med steder som Zadar, Dubrovnik, Split og Makarska, sier Fredman.

Også Spania

Også ferieboligene i Spania er etterspurt blant nordmenn.

– Bestillingene for høst- og vintersesongen er opp med over 80 prosent. Størst økning ser vi for Marbella og Costa Blanca. I tillegg er Torrevieja og Mallorca populære reisemål, sier Fredman.

Flere til fjells

Svært mange nordmenn kommer også til å tilbringe høst- eller vinterferien på leid hytte i eget land.

Mange av oss drar også til fjells. (Illustrasjonsfoto: Novasol)

– Nesten halvparten av bestillingene gjelder norske hytter. For sesongen som starter nå er fjellet i Sør-Norge spesielt populært. Det er stor interesse for blant annet Trysil, Kvitfjell, Hemsedal og Vrådal, sier Torbjørn Fredman i Novasol.

Mange bestiller imidlertid i siste liten.

– Det er blitt mer og mer vanlig at folk venter med å bestille hytte til rett før feriestart. Det har vært trenden også nå foran høstferien, sier Nils Erik Hulbak, som driver utleie av flere hytter i Hemsedal.

Men belegget på hyttene ser ut til å bli høyt utover høsten og vinteren.

– Folk kommer for å oppleve høsten i fjellet til langt ut i oktober. Så kommer det nye topper til jul og nyttår, og skolens vinterferie, sier Hulbak.

Bruker naturen

Flere enn før bruker også naturen aktivt når de ferierer til fjells, mener han.

Flere enn før bruker også naturen aktivt når de ferierer. (Illustrasjojnsfoto: Morten Holt)

– Det har nok sammenheng med at vi de senere årene har lagt økt vekt på informasjon om turstier, naturopplevelser og severdigheter. På hyttene er det kart og brosjyrer som gjør det lettere å ta omgivelsene i bruk, sier Hulbak.

Novasol jobber nå for å få flere hytteeiere til å informere på denne måten.

– Dette er viktig for mange som skal feriere på et nytt sted, og kan ha betydning for valg av hytte. Derfor ser vi gjerne at utleier sørger for å legge ut kart og annen aktuell informasjon. For slike hytter vil det fra 2011-sesongen fremgå av nettsidene våre at det finnes merkede turstier i nærheten, sier Torbjørn Fredman.

Newswire

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS