Kristin Sætevik Finn Reise 1
Kristin Sætevik Finn Reise 1

Nå bestiller vi sommerferien

Det er nå nordmenn planlegger sommerferien. Den siste uka av 2009 søkte 244 000 nordmenn etter reiser på nett, en økning på 36 prosent fra året før, ifølge en pressemelding fra FINN reise. - Vi har den dårlige sommeren i fjor friskt i minne, sier Kristin Sætevik i FINN Reise.

Publisert

Kristin Sætevik i Finn Reise forteller at mange planlegger sommerferien allerede nå. (Foto: Finn Reise)

– Når det er 15-25 minus og du i tillegg har den dårlige sommeren friskt i minne, er det ikke rart at sola frister. Noen legger kanskje ferieplaner tidligere enn i fjor på grunn av mindre økonomisk usikkerhet. Videre har vi hatt en solid trafikkvekst i 2009, sier Kristin Sætevik, direktør for produkt- og forretningsutvikling i FINN reise.

Mye tyder på at det er flere som har begynt å tenke på sommerferien. FINN reise registrerer allerede mange søk på land som Hellas og Tyrkia, typiske sommerdestinasjoner.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Ferie er tid for å planlegge mer ferie, noe vi ser ofte. Da har folk tid til å snakke sammen og drømme seg bort, sier hun.

Tøff start på jobb?

Første arbeidsdag etter ferien, mandag 4. januar, hadde FINN reise rekord i antall brukere. Nesten 67 000 nordmenn var innom sidene, en økning på over 100 prosent fra tilsvarende dag i fjor.

De tre første dagene av året var det en økning på 63 prosent i antall brukere sammenlignet med i fjor.

I uke 52 registrerte selskapet 21 prosent flere reisesøk enn ukesnittet for 2009.

Hit drar vi til sommeren

– Hellas er sommerdestinasjonen med flest søk i det siste, etterfulgt av Tyrkia. Dette gir en indikasjon på hvilke pakkereisemål folk er mest interesserte i, men det gjenstår å se hva som blir den store slageren, sier Sætevik.

Også Apollo merker størst etterspørsel etter Hellas.

Kreta populært

– Mamma Mia-effekten fortsetter, og Kreta er den soleklare favoritten hos oss, sier markedssjef Barbro Mosseng, som melder om stor pågang den siste tiden.

– Folk har helt klart brukt jula til å spikre sommerferien. Det er tydelig at de vil ha noe nytt å glede seg til. Vi har hatt svært god aktivitet på nettsidene og salgsøkning på 12 prosent. Januar er måneden hvor vi har flest sommerferiebestillinger, sier hun.

Land med flest pakkereisesøk på FINN reise i perioden 25. desember – 4. januar:

1. Spania

2. Thailand

3. Hellas

4. Egypt

5. Tyrkia

Pressemelding

Powered by Labrador CMS