Rica Nidelven Bundgård Gjerde Størvold

Nidelven fortsetter å plukke priser

Rica Nidelven i Trondheim fortsetter å hente priser. Nylig ble hotellet kåret til årets Rica-bedrift 2009. Juryen trekker fram Trondheim-hotellets sterke markedsposisjon, veldrevenhet og svært gode økonomiske resultater.

Publisert

Bjarte Gjerde sammen med Ingrid Bundgård og Lisbeth Størvold på Rica Nidelven. Rica Nidelven ble nylig kåret til Årets Rica-bedrift(Foto: Morten Holt)

Hotelldirektør Bjarte Gjerde mottok prisen på vegne av hele hotellet under et ledermøte på Rica Hotel Gardermoen nylig.

Les også: Rica Nidelven - frokostvinner for femte gang

De ansatte er suksessfaktoren

– Jeg er både ydmyk og glad, og ser også at de 180 ansatte også setter stor pris på og blir motivert av heder, sier Gjerde.

Og som han tidligere har sagt til Horeca mener han at det er hotellets personale som er suksessfaktor nummer én.

Det har resultert i flere priser. Nylig var tre av de ansatte i Sveits for å følge Bocuse d’Or Europe. Det var premien etter at hotellet ble kåret til Årets Matgledehotell.

Les også: Rica Nidelven - Årets Matgledehotell

Les også: Her skal det skinne hele tiden

Et veldig høyt nivå

"

Bjarte Gjerde foran hotellet i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

– Vi har et meget høyt faglig nivå, et meget bra engasjement blant de ansatte, en prestasjonsrettet bedriftskultur og høye ambisjoner som rett og slett gjør Rica Nidelven Hotel til et meget bra hotell, sier Gjerde. Også i 2005 ble hotellet kåret til Årets Rica-bedrift.

Les også: Rica Nidelven bryter frokostbarrierer

Om de kan bli bedre? – Selvsagt, svarer Gjerde, og fortsetter.

– Vi kan forbedre oss på alle områder. Hotelldrift handler om å bli bedre hver eneste dag.

Det har som nevnt resultert i en rekke priser. Selv er Gjerde også kåret til Årets Hotelleder for sin ledervirksomhet på hotellet.

Les også: Gjerde kåret til Årets Hotelleder

Les også: Åpnet ny stor del på Rica Nidelven

Begrunnelsen

Juryen hadde sju sterke finalekandidater, men valget falt til slutt på Trondheim-hotellet på grunn av dets sterke markedsposisjon, veldrevenhet og gode økonomiske resultater.

"

Bjarte Gjerde sammen med Morten Rathe etter nok en frokostseier i Twinings Best Breakfast. (Foto: Morten Holt)

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

”Rica Nidelven Hotel har siden etableringen i 2003 inntatt en unik posisjon i Trondheim og Midt-Norge. Dette beviser at kvalitet og profesjonell og forutsigbar ledelse gir resultater. Gjennom nytenkning og med hovedfokus på kvalitetsutvikling har hotellet inntatt ledende posisjon i Trondheim. Ved åpningen av hotellet hadde samtlige servitører, barkeepere og kokker fagutdannelse, noe som har hatt stor betydning for den posisjonen som restaurantsiden i hotellet har fått, blant annet gjennom seier i kåringen Twinings Best Breakfast (beste norske hotellfrokost) fem år på rad. Til tross for utvidelse i februar 2009 med 130 nye rom har hotellet klart å beholde sin sterke posisjon i forhold til konkurrenter – noe som i samme år som utbygging gjennomføres, må sies å være unikt. Gjennom hotelldirektør Bjarte Gjerde og øvrige medarbeidere har hotellets ledelse vist seg faglig meget sterke, og i kombinasjon med nytenkning har dette vært drivkraften for hotellets økonomiske utvikling som i 2009 ble toppet med et fantastisk godt år".

Les også: Rica Nidelven svanemerket

"
Powered by Labrador CMS