ColorLine
ColorLine

Nordmenn drar til Tyskland

400 000 nordmenn vil i løpet av 2010 reise på overnattingsbesøk til Tyskland. Det er ny rekord. – Veksten ser ut til å bli på over 18 prosent sammenlignet med i fjor. Antallet er fantastisk, folketallet i Norge tatt i betraktning, sier assisterende turistsjef Manuel Kliese ved Tysk Turistbyrå i Oslo. Og det er Color Line som frakter flest nordmenn sørover.

Publisert

De nye skipene Color Magic og Color Fantasy, som nå trafikkerer strekningen Oslo-Kiel, frakter dobbelt så mange nordmenn til Tyskland som Color Line gjorde for 10 år siden.

Kliese sier at alle de tyske delstatene i år har flere besøkende nordmenn enn før, og hele Norge er godt representert. Økningen er aller størst for besøkende fra Sør-Norge.

Tysk Turistbyrå mener bedre flyforbindelser er en viktig årsak til veksten, men samtidig er Tyskland et typisk bilferieland. Ingen frakter flere nordmenn til Tyskland enn Color Line.

Dobling på 10 år

– De nye skipene Color Magic og Color Fantasy, som nå trafikkerer strekningen Oslo-Kiel, frakter dobbelt så mange nordmenn til Tyskland som Color Line gjorde for ti år siden. Av totalt 600 000 norske cruisepassasjerer på skipene, reiser rundt en tredel videre i Tyskland, sier markedssjef Anne Skinnemoen i Color Line Cruises.

Først Berlin, så Hamburg

Det er fremdeles Nord-Tyskland som trekker flest nordmenn. Tysk Turistbyrå beskriver interessen for Berlin som fenomenal.

– Berlin har så langt i år 50 prosent flere norske besøkende enn på samme tid i fjor. Det har blitt en kjempehit som reisemål for storbyferie, sier Manuel Kliese.

Han håper nå at Hamburg står for tur.

– Hamburg er en stor metropol med 1,6 millioner innbyggere som er svært tilgjengelig for alle som kommer med båt til Kiel. Byen er bare en snau time fra havnen med bil eller tog.

Spennende i Hamburg

Ifølge Tysk Turistbyrå er Hamburg en by der det skjer mye spennende akkurat nå.

– Hamburg har nesten like mye å tilby som Berlin. Byen er full av kontraster, kulinariske opplevelser og et omfattende kulturtilbud. Uteliv og shopping er også veldig bra her, sier Kliese.

Han trekker frem Schanzenviertel som en av Hamburgs alternative og kreative bydeler, som trekker mange unge besøkende.

Bilferie i Bayern

Sør-Tyskland med Bayern og alpene kan også vise til solid vekst i år. Dette er et typisk bilreisemål.

– Mange av våre passasjerer kjører bil videre til de tyske alpene. Turen blir mye mer avslappende når man slipper å kjøre bil helt fra Norge, sier Anne Skinnemoen i Color Line Cruises.

Komforten om bord på de nye skipene er den viktigste årsaken til den kraftige passasjerveksten siden de eldre Kiel-fergene ble byttet ut i 2004 og 2007, ifølge rederiet.

– Vi håper enda flere får øynene opp for hvilket variert reisemål Tyskland er. Nå står de flotte julemarkedene for døren, og det har mange nordmenn fått sansen for de siste årene, sier Anne Skinnemoen.

Julemarkeder i Tyskland

Ifølge Tysk Turistbyrå er interessen for disse julemarkedene sterkt økende, til det mest populære markedet i Lübeck var det langt flere norske besøkende i fjor enn tidligere.

– Bortsett fra i 2009 har det vært vekst i antall besøkende fra Norge til Tyskland hvert år det siste tiåret. Den veksten tror vi vil fortsette. Nå håper vi økt interesse for tysk vin skal føre til flere besøk i våre vindistrikter, sier Manuel Kliese.

Newswire

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS