New York foto-Scandinavianstockphoto nett
New York foto-Scandinavianstockphoto nett

Nordmenn vil til USA og New York

Mye tyder på at nordmenn er i USA-modus når de skal ut og reise i år. New York er nordmenns favorittby. En av fem vil helst hit i 2010, ifølge en undersøkelse fra FINN reise. Selskapet merker også en kraftig økning i antall flysøk på amerikanske storbyer.

Publisert

Nordmenn vil til New York. (Foto: Scandinavianstockphoto)

19 prosent av de spurte valgte The Big Apple på spørsmål om hvilken storby de helst reiser til i 2010. Roma og London kommer på andre- og tredjeplass.

Roma holder stand som en favorittby for nordmenn, spesielt norske kvinner. (Foto: iStockphoto)

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av FINN reise og har 1000 respondenter.

Det er flest menn som vil til New York, 21 prosent, mot 17 prosent av kvinnene. Blant kvinnene er Roma hakket mer populær.

Obama-effekt og lav kurs

- Barack Obama, den lave dollarkursen og populære TV-serier har bidratt til å skape USA-feber. Det er snakk om en tidstrend, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise.

- Skal du shoppe, får du mye for pengene nå, og kan få kjente merkevarer til en brøkdel av prisen i forhold til her hjemme. Man kan også finne gunstige flypriser, og hotell er billigere enn på lenge, sier han.

Søketrend

Miami. (Foto iStockphoto)

FINN merker dessuten en solid økning i søk på amerikanske storbyer. New York øker med 99 prosent i antall flysøk, Los Angeles med 100 prosent, Orlando med 86 prosent og Miami med 78 prosent.

Dette gjelder for antall flysøk i oktober, november og desember totalt i 2009, sammenlignet med samme periode i 2008.

FINN registrerte nesten 77 000 flysøk på New York i den overnevnte perioden i 2009, og i desember var New York på tredjeplass på mest søkt-lista, før London.

Ferieromanse med amerikanere

I den samme undersøkelsen kommer det også frem at amerikanere er hot blant norske kvinner. Amerikanere er folkeslaget som norske kvinner helst kunne tenke seg en ferieromanse med. 13 prosent av kvinnene ønsker seg en amerikaner, mens gutta drømmer om franske kvinner og asiater, begge med 12 prosent av svarene.

– Kanskje det er en sammenheng mellom reisetrender og hvem vi kunne tenke oss en ferieromanse med?, sier Berge.

Undersøkelsen

Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i november 2009. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om vaner, preferanser og pengebruk relatert til reise.

Pressemelding fra Finn Reise

Powered by Labrador CMS