Best Western Raftevolds Hotel Grodås3
Best Western Raftevolds Hotel Grodås3

Raftevolds kan havne utenfor familien

Best Western-hotellet Raftevolds Hotel i Grodås, som nå drives av fjerde generasjon Raftevold, kan havne på andre hender. Etter 140 år i familiens drift, er det lite som tyder på at noen i familien vil videreføre driften.

Publisert

Best Western Raftevolds Hotel i Grodås. Nærmest ser vi den eldste delen av hotellet, bakerst den nyeste delen. (Foto: Morten Holt)

I Grodås i Hornindal i Sogn og Fjordane ser Anne Raftevold seg nødt til å selge Raftevolds Hotel. Hun er nå 60 år, og det er ingen i familien som vil ta over.

Startet i 1867

Den gamle delen av Best Western Raftevolds Hotel. (Foto: Morten Holt)

– Dette har vært en familiebedrift. Oldefaren min startet hotellet i 1867, og jeg er fjerde generasjon, sier Raftevold til NRK Sogn og Fjordane.

Raftevolds Hotel ligger midt i sentrum av Grodås, like ved riksvei 60 og helt nede ved strandkanten til landets dypeste innsjø, Hornindalsvatnet (514 meter dypt).

Det er dessuten kort vei til turistattraksjoner som Geiranger, Hellesylt, Dalsnibba og Briksdalen. Det er heller ikke langt til et av landets mest spektakulære fjell, Slogen.

Noen som ser mulighetene

"

Best Western Raftevolds Hotel ligger helt nede ved Norges dypeste innsjø, Hornindalsvatnet. (Foto: Morten Holt)

Hun er langt fra alene om problematikken. Mange av landets mindre og familiedrevne hoteller sliter med å føre driften videre. De unge ønsker ikke å fortsette i bransjen, men finner seg andre yrker.

Best Western Raftevolds Hotel. (Foto: Morten Holt)

– Det er vemodig å tenke på at vi må selge etter 140 års drift, men jeg har ikke noe valg i og med at jeg ikke klarer å føre det videre i slekta, sier Anne Raftevold til NRK. Nå håper hun at andre ser mulighetene.

Powered by Labrador CMS