Rica Hotels Tollbugata 5 Bodø NETT

Rica Hotels med nytt storhotell i Bodø

Havneutsikten AS og Rica Hotels AS skal bygge et nytt storhotell i Tollbugaten 5 på kaikanten i Bodø. Det nye hotellet som er planlagt i 17 etasjer vil bli Bodøs største hotell, og et av de største hotellene i landsdelen, med 220 rom, konferansesal for opptil 600 personer, møteromsfasiliteter og restauranter. Byggestart for det nye hotellet er planlagt til våren 2011 med ferdigstillelse i 2013.

Publisert

Slik blir Ricas nye signalbygg og hotell i Bodø. Det blir byggestart i 2011, og hotellet skal stå ferdig i 2013. (Illustrasjon: Rica Hotels)

Hotellet får beliggenhet med fasaden vendt mot sjøen og Bodø Havn. Havnen i seg selv har vært under kontinuerlig utbygging de siste 20 årene, i tråd med den generelle veksten i Bodø. Havnen er landsdelens betydeligste kommunikasjonssenter og er også utpekt som nasjonalhavn.

Etter ferdigstillelse i 2013 vil hotellet anslagsvis få mellom 80 og 90 årsverk. Investeringskostnadene til det nye hotellet vil være på ca 275 millioner kroner.

Rica Hotels AS og Havneutsikten AS

”Avtalen mellom Rica Hotels AS og Havneutsikten AS om utvikling av nytt hotell i Bodø ble signert tirsdag 14. september. Rica Hotels skal stå for den daglige driften av hotellet fra åpningen. Avtalen går ut på at partene i samarbeid skal stå for prosjektutviklingen helt fra start. Partenes målsetting er å skape et signalbygg med spennende arkitektur, god kapasitet og miljøriktige, praktiske og funksjonelle løsninger som er attraktive for våre gjester”, heter det i en pressemelding fra Rica Hotels.

- Styrker posisjonen i Nord-Norge

– Det nye hotellet vil komplettere vår tilstedeværelse i Bodø og Nord-Norge på en god måte. Hotellet vil bli et fullservicehotell med god kapasitet til kurs og konferanser, sier konsernsjef i Rica Hotels, Ole-Jacob Wold, og fortsetter:

- Etableringen er en videreutvikling av merkevaren Rica Hotels som fra før eier og driver 15 hoteller og Nordkapphallen i de nordligste fylkene, i tillegg har Rica Hotels en rekke partnerhoteller i Nord-Norge. Nå ser vi frem til fortsettelsen og videre planlegging av prosjektet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS