Rica Nidelven Svanen
Rica Nidelven Svanen

Rica Nidelven er svanemerket

Rica Nidelven Hotel i Trondheim mottok før jul lisensen som beviser at de nå oppfyller Svanens strenge miljøkrav. Hotellet ved Nidelvens bredd har jobbet hardt for å oppfylle verdens strengeste miljøkrav for hoteller.

Publisert

Rica Nidelven i Trondheim er nå et svanemerket hotell.

"Utstrakt bruk av kildesortering, mindre avfall, mindre forbruk av energi og lite miljøskadelige stoffer er oppskriften for å oppfylle Miljømerkings krav. Blant annet har hotellet varmepumpe som utnytter vann fra Nidelven som varmekilde", heter det i en pressemelding.

Kortreist mat

Hotellet er kjent for sin store satsing på mat og matopplevelser. Utstrakt bruk av kortreist mat fra lokale leverandører ga poeng hos Miljømerking ved vurderingen av søknaden om miljømerket Svanen.

Hotelldirektør Bjarte Gjerde foran Rica Nidelven Hotel. (FOto: Morten Holt)

Miljømerking setter en lang rekke krav for å oppnå Svanen, og hoteller som søker om Svanen må oppnå en minimumsscore basert på et poengsystem for tiltak som gjennomføres eller krav som oppfylles.

Felles for hoteller med Svanen er at de bruker lite energi, skaper lite avfall og bruker lite miljøskadelige stoffer.

19. Rica-hotellet

Rica Nidelven Hotel er Rica-kjedens 19. hotell med Svanen.

- Prosessen med å svanemerke Rica-hoteller i hele Norge fortsetter, lover miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby.

Powered by Labrador CMS