Zermatt nett - foto iStockphoto
Zermatt nett - foto iStockphoto

Skiferie med kjendisene

Sulten på en kjendisspekket skiferie? Da bør du sjekke ut disse stedene. Steder som Zermatt (bildet), Aspen, Cortina er kjent for mer enn flotte løyper, luksus og designbutikker. Kanskje får du slått an en prat med Jack Nicholson, Robbie Williams eller Kylie Minogue i heisen.

Publisert

Fra Zermatt i Sveits. Matterhorn i bakgrunnen. (Foto: iStockphoto)

– Aspen er kjendissted nummer én. Hollywood-stjernene strømmer hitl om vinteren. Flere av dem har feriesteder her. Men Alpene er også et yndet sted for folk med blått blod og andre kjendiser, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise.

Ifølge Berge trenger man ikke nødvendigvis å blakke seg på å velge en litt ekstravagant skiferie.

– Dollaren er lav, så i USA får du mer for pengene nå. Det finnes dessuten aktører som tilbyr pakkereiser, med fly og hotell inkludert. Det trenger ikke å koste mer enn en Sydentur til Thailand, med priser fra rundt 10 000 kroner til Aspen for én uke. I perioden vi sjekket, får du flybilletter til Alpene for 1200 kroner, sier FINN-direktøren.

1. Aspen, Colorado, USA

Drømmeforhold i alpinbakken. (Illustrasjonsfoto: iStockphoto)

Byen er Hollywood-kjendisenes skimekka og ligger 1800 meter over havet ved fjellkjeden Rocky Mountains. Aspen bugner av store skibakker, fine restauranter, designbutikker og privatfly. Jack Nicholson har feriested her, og stjerner som Goldie Hawn, Kate Hudson, Antonio Banderas og Ivana Trump er fast invetar. Mariah Carey, Heidi Klum og Johnny Depp dukker kanskje også opp.

Det var dessuten her Petter Stordalen fridde til Gunhild Melhus, på toppen av Aspen Mountain, 3000 meter over havet, nyttårsaften 2009. Definitivt et sted å flashe den nye skidressen du fikk til jul.

2. Cortina, Italia

Her kan du få filmstjernefølelse mens du snor deg nedover bakkene. Det er spilt inn flere filmscener ved Cortina, som Cliffhanger med Sylvester Stallone og Bond-filmen For Your Eyes Only med Roger Moore. Noen av stjernene som har kastet sin glans over løypene er visstnok kronprinsesse Victoria, Madonna og Sophia Loren.

Cortina d’Ampresso, som byen egentlig heter, ligger i fjellområdet Dolomittene i Nord-Italia og har vært vertssted fro flere skimesterskap, blant annet vinter-OL i 1956. Bakkene har rundt 470 heiser.

3. Whistler, Canada

Fra Whistler Mountain. (Foto: iStockphoto)

Til tross for at Whistler bare har rundt 10 000 innbyggere, er det to millioner som besøker byen hvert år. Og populariteten øker nok ytterligere når vinter-OL går av stabelen blant annet her i februar.

Det var her den britiske sangeren Seal fridde til supermodell Heidi Klum, i en spesialbygd iglo.

Ifølge ryktene har Whistler også hatt besøk av stjerner som Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker, Tom Cruise og Katie Holmes. Her er det dessuten en mulighet for at du ser svartbjørn. Noen av bjørnene har til og med lært å åpne bildører i jakt etter mat.

4. Zermatt, Sveits

Er du sugen på skikjøring fra høye fjell, er Zermatt stedet. Alpelandsbyen ved Genève er omgitt av en rekke fjelltopper på over 4000 meter.

Stemningen beskrives som idyllisk – stedet er bilfritt – med fine hoteller, god mat og kjendiser.

Den svenske kongefamilien, Michael Douglas, Phil Collins, Robbie Williams og Tom Cruise er blant klientellet.

5. Chamonix, Frankrike

Utsikt fra Mont Blanc. Chamonix ligger i dalen til venstre - under skylaget. (Foto: Morten Holt)

Også i Chamonix er det spilt inn filmscener, og det var her skikjøringen i Bond-filmen The World is Not Enough med Pierce Brosnan foregikk.

Fra Chamonix mot Mont Blanc. (Foto: Morten Holt)

Utenfor filmsettet har Kylie Minogue og Penelope Cruz vært blant gjestene i den franske alpebyen. Minogue feiret nyttår med kjæresten Andres Velencoso Segura her i 2009.

Det var også her Tiger Woods’ forsmådde kone, Elin Nordegren, feiret 30-årsdagen med tvillingsøsteren sin 1. januar i år. Ser du ingen kjendiser, kan du trøste deg med at det sikkert dukker opp noen andre tøffinger – byen er et veletablert ekstremsportsted.

Chamonix ligger ved foten av Vest-Europas høyeste fjell, Mont Blanc (4810 moh), og var arrangør av historiens første vinter-OL i 1924.

6. Verbier, Sveits

Den lille landsbyen sørvest i Sveits er kjent for kvalitet, freshe bakker og gode off-piste-forhold. Stedet er en populær feriedestinasjon for kjendiser som Richard Branson, James Blunt, Diana Ross, Fergie og den danske kongefamilien med Frederik og Mary i spissen.

På gata vandrer Hollywood-fiffen og skibumser side om side. Videre er det visstnok mange britiske turister her, og et bra utvalg av klokker og delikatessebutikker.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS