Sushirekord

Sushirekord på norske hender

Torsdag skrev Eksportutvalget for fisk (EFF) seg med gullskrift inn både i historiebøkene og Guinness Rekordbok med verdens største sushimosaikk under avslutningen av fiskeri- og sjømatuken på EXPO 2010 i Shanghai.

Publisert

Her er verdens største sushimosaikk akkurat ferdig montert og klar til å bli spist av de mange besøkende på EXPO 2010 i Shanghai. Foto: Ola Reibo/EFF

Under et stort presseoppbud erklærte Ms. Angela Wu på vegne av Guinness Book of Records at EFF 15. oktober kl. 16.03 hadde overtatt verdensrekorden i sushimosaikk.

Rekorden lyder nå på 20,13 kvadratmeter, dannet av nøyaktig 8374 sushiibiter. Forrige rekord, som ble satt i 2008 i India, var på 15,08 kvadratmeter og 5814 biter – så det var egentlig snakk om utklassing.

Den nye rekorden ble satt i nydelig vær utenfor Norges paviljong på verdensutstillingen Expo i Shanghai, og besto selvsagt utelukkende av norsk sjømat og kinesisk ris og tang.

- Vi regner med at denne begivenheten vil gi økt oppmerksomhet om norsk laks og sjømat i Kina, sier markedsdirektør i EFF, Merete Kristiansen.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS