Atle Hovi Beitostølen nett4
Atle Hovi Beitostølen nett4

Trollenes Kongerike åpner på Beitostølen

Verdens største troll- og nisseland, Trollenes Kongerike, åpnes på Beitostølen lørdag 3. juli. – Når Trollenes Kongerike åpner, åpnes portene til et helt unikt innendørs eventyrland på 2000 kvadratmeter fylt med troll og nisser. Dette blir en unik turistattraksjon i Norge, melder Atle Hovi på Beitostølen.

Publisert

Atle Hovi, direktør for Beitostølen Resort. (Foto: Morten Holt)

Når vi tar steget inn gjennom dørene til Trollenes Kongerike, er det som å komme inn i en helt annen verden. Her får du oppleve troll og nisser i de mest fantastiske kulisser inspirert av blant annet fortellinger fra Asbjørnsen og Moes norske folkeeventyr.

Mekaniske troll og nisser

– I Trollenes Kongerike vil du se flere hundre mekaniske troll og nisser i de mest fantastiske kulisser, fra svært romantiske til de mest hårreisende miljøer, dette vil gi de besøkende en opplevelse utenom det vanlige.

Les mer om Trollenes Kongerike på Beitostolen.com

"

Styrkes som helsårsdestinasjon

– Dette bidrar ytterligere til å styrke oss som helårs reisemål for familier og gjester i alle aldre, sier Atle Hovi, administrerende direktør i Beitostølen Resort.

Han mener det er viktig å tilby unike attraksjoner og jevnlig komme med noe nytt for å hevde seg i konkurransen turiststedene imellom.

– Spennende innendørs tilbud gjør oss jo også enda mer uavhengige av været. Beitostølen skal være vel verdt et besøk enten det er sol eller regn, sier Atle Hovi.

Også Tivoli og Liseberg

De som står bak Trollenes Kongerike, er de to kunstnerne Anette Philipsen og John Roger, og sammen med deres dyktige medarbeidere har de 26 års erfaring med fremstilling av mekaniske figurer.

- Det blir massevis av både grøss og romantikk, akkurat som i eventyrene. De besøkende kan selv starte flere av de mekaniske kulissene. Ikke minst trollgildet i Dovregubbens hall, hvor den store fjellveggen langsomt åpner seg, sier Anette Philipsen, som sammen med ektemann og samarbeidspartner John Roger står bak det nye eventyrlandet.

Det danske kunstnerparet har jobbet med fremstilling av mekaniske figurer i over 25 år, og hatt ansvar for store utstillinger blant annet i Tivoli i København og Liseberg i Gøteborg. Ideen om et ekte trollrike i Norge har vokst frem over tid.

– Stedsvalget har vært svært viktig for oss. Beitostølen pekte seg positivt ut, som inngangsporten til Jotunheimen. Det er jo der troll og nisser stammer fra, sier Anette Philipsen.

Inngangsporten til Jotunheimen

”Anette og John har hele livet hatt en stor kjærlighet til Norge, og har hvert år feriert i Norge både sommer og vinter. Og på disse turene har det vokst opp en idé om å lage et ekte Trolland i Norge. Spørsmålet var å finne riktig sted, og de mener de nå har funnet det med Beitostølen, som er inngangsporten til Jotunheimen. Jotunheimen er jo det stedet alle troll og nisser stammer fra, så det kan ikke bli bedre. De to gleder seg masse til å åpne Trollenes Kongerike på Beitostølen. - Det er liksom som å komme hjem, sier de to kunstnerne, og gleder seg til å ønske gjestene velkommen, heter det på Beitostolen.com

Powered by Labrador CMS