Crowne Plaza Copenhagen Towers

Verdens grønneste hotell er dansk

Det nye hotellet Crown Plaza Copenhagen Towers mottok i høst årets EcoTourism Award, noe som betyr at det nå betegnes som verdens mest miljøvennlige hotell.

Publisert

Crowne Plaza Copenhagen Towers er kåret til verdens mest miljøvennlige hotell.

Hotelledelsen mottok prisen i kategorien The Worlds Greenest Hotels under et arrangement i Sydney i Australia.

Det var en enstemmig jury som pekte ut det danske hotellet som et miljøbevisst eksempel for andre hoteller.

Fantasi og teknologi

Ifølge det danske bladet Visitor har både teknologi og fantasi bli tatt i bruk til gagns for å skape et helt eksepsjonelt grønt hotell. Crown Plaza Copenhagen Towers ble innviet i 2009, og har blant annet Nord-Europas største solcelleanlegg (2500 kvadratmeter), som dekker fasden fra femte til 25. etasje.

Grunnvannet sørger for kjøling og oppvarming av hotellets aircondition. Du brukes utelukkende lavenergilamper og –fjernsyn, og alle shampoflasker, tandbørster og badehetter på badene er nedbrytbare. Hotellet er også den eneste CO2-nøytrale bygningen i Danmark.

Også hotellets gjester oppfordres til å delta i klimaets tjeneste – med en rask sykkeltur på hotellets strømproduserende sykler. Alle, som klarer å produsere 10 kilowattimer, får et gratis måltid i hotellets restaurant.

En pris som forplikter

- Det har hard konkurranse for å få denne anerkjennelsen, og det er første gang prisen havner i Danmark. Men det forplikter, sier administrerende direktør på hotellet, Allan L. Agerholm.

EcoTourism-prisene deles ut av verdens største reise- og turistorganisasjon, Skål International, som ble grunnlagt i Paris i 1932 og som nå har hovedsete på Mallorca.

Ønsker du gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS