Viderefører reiselivssatsing

Regjeringen fortsetter satsingen på reiselivsnæringen i 2011, og det foreslås å bruke drøyt 252 millioner neste år. Både bevilgningen til Innovasjon Norges arbeid med reiselivsnæringen og Svalbard Reiseliv videreføres. Samtidig skal effekten av pengebruken måles bedre, heter det i en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet i forbindelse med Statsbudsjettet 2011.

Publisert

– Den rødgrønne regjeringen har økt bevilgningen til reiselivet med 150 prosent siden vi tok over regjeringsmakten. Det er en formidabel satsing på reiselivsnæringen. Samtidig er det viktig å få mest mulig igjen for pengene. Derfor utvikler vi en ny og bedre måte å måle effektene av pengebruken, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Måle effekten

Det er blant annet laget nye indikatorer for å måle effekten av blant annet de enkelte markedsføringskampanjene i regi av Innovasjon Norge.

– Her får vi et redskap som kan fortelle oss om den internasjonale markedsføringen av Norge virker. Det vil på sikt også gi viktige innspill til hvilke tiltak som er mest effektive og gi oss et bedre redskap til å prioritere pengebruken, sier Giske.

Fem satsingsområder

Reiselivsnæringen er ett av fem uttalte satsingsområder for regjeringen. For 2011 foreslås det over Nærings- og handelsdepartementets budsjett å bruke 252,1 millioner kroner på denne næringen fordelt slik:

• Innovasjon Norge: 250 millioner kroner

• Svalbard Reiseliv: 2,1 millioner kroner

Pressemelding

Powered by Labrador CMS