Aker Brygge Tingvalla2 nett

Vil etablere Norges beste restaurant på Aker Brygge

Stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal skal drive det som bli Norges beste og mest eksklusive restaurant på Aker Brygge i Oslo. Målsettingen er at den nye restauranten i løpet av kort tid skal bli landets eneste gourmetrestaurant med to stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden. Stjernerestauranten skal åpnes etter sommerferien i 2011.

Publisert

Terje Ness og Rune Pal skal drive restaurant på Tingvalla-utstikkeren på Aker Brygge.

Sammen med eiendomsselskapet Norwegian Property (Npro) planlegger kokkeduoen å etablere restauranten.

– Restaurantetableringen er en viktig del av våre planer for en omfattende modernisering og opprustning av Aker Brygge. Vi eier store deler av bygningsmassen i dette området, og Norwegian Property har betydelige investeringsplaner for ytterlige å befeste Aker Brygges posisjon som Norges mest attraktive kontor-, shopping- og restaurantområde. Vi er meget godt fornøyd med å ha fått med oss to av Norges aller mest anerkjente kokker i dette spennende prosjektet, sier Olav Line, konsernsjef i Norwegian Property.

400 sitteplasser og 1000 kvadratmeter

Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil få til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitteplasser utendørs.

Restauranten vil være på 1000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge helt "ute i sjøen", på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside. Eksisterende bygninger på denne utstikkeren rives i disse dager for å gjøre plass til den nye restauranten.

Tredelt restaurant

Npro skal eie det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse.

Terje Ness. (Foto: Morten Holt)

Den nye restauranten vil, bestå av en Seafood-bar i Brasserie-stil med 280 plasser, et asiatisk kjøkken med Sushi-bar med 80 plasser samt en gourmetavdeling som vil ligge på en Mezzanine i andre etasje med 40 plasser.

– Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger, opplyser Terje Ness og Rune Pal. Tilbudet blir dog bredt og det vil finnes noe for alle i det nye restauranthuset.

Skal ansette kjøkkensjef

De to anerkjente stjernekokkene vil være ansvarlige for kjøkkenet på gourmetrestauranten. I tillegg planlegges det å ansette ytterligere en erfaren kjøkkensjef som skal ha det daglige ansvaret for de to andre restaurantavdelingene.

Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar (Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant i Bærum (en stjerne i Michelin-guiden). I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).

Som følge av etableringen av den nye stjernerestauranten på Aker Brygge, vil imidlertid Haga restaurant (bildet) på Østerås gradvis få en noe enklere stil. (Foto: Morten Holt)

Enklere på Haga

Som følge av etableringen av den nye stjernerestauranten på Aker Brygge, vil imidlertid Haga gradvis få en noe enklere stil.

Haga vil dermed ikke være en Michelin-restaurant fremover, men heller en meget god restaurant for nærmiljøet/golfere og fortsatt et av de mest attraktive selskapslokaler i hele Stor-Oslo-området.

Vil du abonnere på magasinet Horeca? Klikk her

Mål om to stjerne i Michelin Guide

Til gjengjeld er imidlertid altså målsettingen at den nye Aker Brygge-restauranten så raskt som mulig skal få minst to av de eksklusive Michelin-stjernene (av tre oppnåelige).

Etter at Restaurant Bagatelle ble stengt, er det per i dag ingen restauranter i Norge med to stjerner i Michelin-guiden, og det har aldri blitt delt ut tre stjerner til noen restaurant i Norden.

Nyetableringen på Aker Brygge vil ikke få konsekvenser for noen av de øvrige restaurantene som Ness og Pal er engasjert i.

Ønsker du gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS