Haga Restaurant1

Haga Restaurant mer folkelig

Haga Restaurant på Østerås i Bærum blir nå en mer ”folkelig” restaurant for nærmiljøet og golfentusiaster. Kjøkkensjef og innehaver Terje Ness har sagt fra seg Hagas stjerne i Michelin-guiden. Dette skjer som et ledd i etableringen av den nye gourmetrestauranten på Aker Brygge som åpnes etter sommerferien i år, samt opprettholdelse av kvaliteten på alle de andre spisestedene.

Publisert

Haga Restaurant (bildet) skal bli mer folkelig, ifølge Terje Ness. (Foto: Morten Holt)

- Haga skal fortsatt være en meget god restaurant. Konseptet skal imidlertid bli mer tilgjengelig for alle med rimeligere priser uten at det skal gå ut over kvaliteten, sier den tidligere Bocuse d`Or-vinneren fra 1999, Terje Ness.

Ifølge Ness skal Haga nå bli enda mer attraktiv for nærmiljøet og golfere både som restaurant og selskapslokale.

– Vi vil heretter også satse mer på brylluper, konfirmasjoner, barnedåper, bursdager, minnestunder og andre selskaper i tillegg til at cateringvirksomheten kommer til å bli videreført, fremholder Ness.

Terje Ness vant Bocuse d'Or i 1999.

Etablerer seg på Aker Brygge

Konseptendringen på Haga Restaurant skjer som følge av at Terje Ness og Rune Pal etablerer en ny stjernerestaurant på Aker Brygge sammen med eiendomsselskapet Norwegian Property.

Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil ha til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitterplasser utendørs. Restauranten vil være på 1.000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge helt "ute i sjøen", på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside.

Ansvarlige for driften

Norwegian Property skal eie det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse.

Den nye restauranten vil bestå av en Seafood-bar i Brasserie-stil med 280 plasser, et asiatisk kjøkken med Sushi-bar med 80 plasser samt en gourmetavdeling som vil ligge på en Mezzanine i andre etasje med 40 plasser.

Et flaggskip i restaurantkomplekset

Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger.

Tilbudet blir dog bredt og det vil finnes noe for alle i det nye restauranthuset. Målsetningen er at den nye gourmetrestauranten skal bli Norges neste med to Michelin-stjerner.

Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar & Grill(Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant. I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).

Pressemelding

Powered by Labrador CMS