MadsAndreHansenTapas.jpg
MadsAndreHansenTapas.jpg

Best med norsk tapasvri

Mads André Hansen, som er kokk på Strand Restaurant, lager Norges beste tapas. Han vant i alle fall Spanish Tapas Contest, eller det som kan regnes som et uoffisielt NM i tapas, onsdag denne uka. 21-åringen, som også var den yngste finalisten, imponerte juryen med smaksrike og kreative småretter.

Publisert

Mads André Hansen fra Strand Restaurant vant det første tapasmesterskapet som er arrangert i Norge. Her med sin personlige tapasfavoritt. (Foto: Morten Holt)

– Jeg har tatt med meg elementer fra mitt liv som kokk så langt. To av rettene har jeg utarbeidet over tid, mens når det gjelder den siste har jeg fått inspirasjon fra restauranten jeg jobber i nå, forteller unggutten, som opprinnelig kommer fra Sjøholt på Sunnmøre.

Etter læretiden på Fossheim i Lom, har han den siste tiden arbeidet på Strand Restaurant.

Saken fortsetter under bildet

"

Mads Andre Hansens personlige tapasfavoritt, med blant annet gravlaks, bakt vaktelegg, agurksnurr med dillagurkgele, pepperrotsmør, sennepsdressing, rugbrødtoast og chips på Melba-toast. (Foto: Morten Holt)

– De tre forskjellige rettene har jeg komponert og smakt meg frem til selv, men jeg har selvfølgelig fått gode råd fra både Tom-Victor Gausdal og Erling Sundal i Flavours, som også står bak Strand Restaurant.

Andre finaledeltakere

"

Mikeldy Corcuera var en av deltakerne i finalen i det første tapasmesterskapet i Norge. (Foto: Morten Holt)

De andre deltakerne i finalen var:

Keenan Cross (Hos Tea Restaurant),

Philipp Bauer (Hos Tea Restaurant),

Mikeldy Corcuera (Café Tenerife)

Patrick O’Toole (Restaurant Julius Fritzner, Grand Hotel)

"

Mads André Hansen serverer juryen i konkurransen på San Leandro Tapas. (Foto: Morten Holt)

De fem deltakerne skulle lage tapas med norsk vri, og fisk var derfor også sentrale elementer i flere av rettene som ble servert.

Juryen og premien

Juryen i finalen, som ble arrangert på San Leandro Tapas på Majorstua, besto av Tom-Victor Gausdal, Paco Roncero, Daniel Martin, Aase Jacobsen og Cecilie Louise Berg, samt jurylederen, den spanske ambassadøren i Norge, Santiago Salas Collantes.

Førstepremien i konkurransen er en måneds opphold på hos kokk og jurymedlem Paco Roncero i restauranten La Terraza del Casino i Madrid (to stjerner i Michelin-guiden), samt 1000 euro i lommepenger. Målet med konkurransen er å sette Spania på det norske kokkekartet, og inspirere norske kokker til å lage småretter.

Se flere bilder fra konkurransen under

Les mer om tapaskonkurransen og de forskjellige tapasrettene i neste nummer av Horeca, nummer 3 2011

Bli abonnent på magasinutgaven av Horeca her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

En av tapasrettene til Mikeldy Corcuera. (Foto: Morten Holt)

Smakfull torsketungetapas laget av Patrick O`Toole, som er kjøkkensjef på Restaurant Julius Fritzner på Grand Hotel. (Foto: Morten Holt)

Mads Andre Hansen (til høyre) vant den første tapaskonkurransen i Norge. Ellers fra venstre Daniel Martin, solm er kjøkkensjef på San Leandro Tapas, Paco Roncero fra Terraza del Casino/Estado Pure i Madrid og Tom-Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

Tyske Philipp Bauer i aksjon på kjøkkenet i tapaskonkurransen. (Foto: Morten Holt)

Torsk på tapasvis - fra Philipp Bauer! (Foto: Morten Holt)

Mads Andre Hansen og Tom-Victor Gausdal. (Foto: Morten Holt)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS