Stockholmsmässan
Stockholmsmässan

Rekordår for Stockholmsmässan

2010 var et rekordår for Stockholmsmässan, Skandinavias største messe- og kongressarrangør. Omsetningen på 736 millioner svenske kroner er den høyeste noen gang, og fortjenesten ble hele 20 millioner kroner. Stockholmsmässans aktiviteter genererte også 4,1 milliarder for byens forretningsvirksomhet, også dette rekord i selskapets historie.

Publisert

Stockholmsmässan. (Foto: Jan Tveita)

– 2010 var et fantastisk kongressår for Stockholmsmässan. Vi hadde faktisk to av verdens største medisinkongresser i samme måned, forteller administrerende direktør Patric Sjøberg.

– Det faktum at slike selektive klienter velger oss gang på gang er et klart bevis på vår høye og vedvarende kvalitet. Det viser også hvor viktig et nært samarbeid med alle som har med ”Incoming Service” i Stockholm å gjøre. Vi selv må selvsagt levere topp service, men det er like viktig å kunne tilby et bredt og utmerket utvalg av hoteller, restauranter og transporttjenester, sier han.

– På vei opp igjen

Det var også et godt messeår – og i høst så man klare signaler på at økonomien igjen er på vei oppover. Programmet besto av både store, internasjonale messer som Nordbygg, Stockholm Furniture Fair og GastroNord/Vinordic samt populære publikumsmesser som Allt for sjøn, Hem & Villa samt det nye arrangementet Spa & Placera.

Til sammen arrangerte Stockholmsmässan 70 messer i 2010. Halvparten var selskapets egne events og de øvrige var i regi av andre aktører som leide Stockholmsmässans haller.

Flere utenlandske gjester

– En klar trend er at internasjonaliteten tiltar”, sier Sjøberg.

– Et godt eksempel er Stockholm Furniture Fair, som har konsolidert sin stilling som den mest attraktive møbelmessen i hele Nord-Europa. I de siste 10 årene har omsetningen økt med 50 prosent og andel utenlandske utstillere har gått opp fra under 30 til godt over 40 prosent. En annen trend er at messene også bruker Stockholm by i større grad enn tidligere – og det arrangeres ofte parallelle events som Stockholm Design Week og Gastronomic Week.

Viktig for Stockholm by

Utstillere og besøkere til messene genererer viktige inntekter for Stockholm – i form av hotellovernattinger, restaurantbesøk, shopping og transport. I 2010 kom 360 000 kongressdelegater til Stockhholm, messene hadde 11 000 utstillere og 960 000 besøkere – og disse la totalt igjen hele SEK 4,1 milliarder.

Dette tilsvarer nesten 3500 arbeidsplasser – d.v.s. nye jobber som kommer som et direkte resultat av Stockholmsmässans aktiviteter.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS