Excellarslogo

Arcus overtar aksjemajoriteten i Excellars

Arcus-Gruppen har tegnet avtale om å overta 51 prosent av aksjene i vinimportøren Excellars A/S. Selger er Geir Eikeland gjennom Exworks AS.

Publisert

Excellars A/S er Norges sjette største vinleverandør med merker som Doppio Passo, Allesverloren, Fumées Blanches, Johann Bihn og Château Bonnet.

Kjøpet innebærer en styrking av vinporteføljen til Arcus-Gruppen, som med dette blir suveren markedsleder på vin i det norske markedet, med en markedsandel på ca 18 prosent.

- Jeg valgte å selge deler av selskapet til Arcus-Gruppen fordi jeg ser dem som en god partner å videreutvikle selskapet sammen med, sier Geir Eikeland i Excellars. Han viser blant annet til Arcus-Gruppens sterke posisjon i markedet og deres styringsmodell som har gitt god vekst i de importselskapene de sitter som hel- eller deleiere av i Norden.

Styrker posisjonen

- Geir Eikeland og resten av Excellars-teamet er meget dyktige og har lyktes godt i markedet. Dette, kombinert med en sterk produktportefølje, vil ytterligere styrke vår posisjon både i forhold til Horeca og Vinmonopolet. Vi ser fram til å samarbeide med Excellars om å tilby norske forbrukere et bredt utvalg av kvalitetsviner i alle prisklasser, sier Direktør Vin i Arcus-Gruppen, Thomas Patay.

Avtalen innebærer også en ytterligere styrkning av Arcus-Gruppens datterselskap, distribusjonsselskapet Vectura. Excellars og Vectura som har vært enige om rammene for en logistikkavtale en periode vil nå signere. Vectura, som er markedsledende på vin- og brennevinsdistribusjon, får dermed tilført cirka 3 millioner liter til sitt eksisterende volum.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS