BJLundeKurtRitterRezidorBusinessSchool

Rezidor Business School i 15 år

”Tilfredse ansatte skaper tilfredse kunder”. Dette var den grunnleggende ideen da Rezidor i 1996 gjorde det ingen i bransjen før hadde gjort: å sette utdannelsen til medarbeiderne i system. Det var starten på Rezidors Management School, som senere skiftet navn til Business School. Nå fyller skolen 15 år og runder 10 000 deltakere.

Publisert

Kurt Ritter og Beathe Jeanette Lunde til høyre i bildet under 15-årsmarkeringen av Rezidors Business School.

I 1996 holdt Rezidor den første offisielle Management School i Amsterdam. Selskapet var i enorm vekst, og det motiverte til trening, utdannelse og utvilkling av medarbeiderne for å sikre at de ansatte vokste med selskapet. Dette var første gang et hotellselskap satte utdannelse i struktur på denne måten. I dag er skolen et enestående eksempel til etterfølgelse i bransjen.

Tilfredse ansatte og gjester

Utdannelsen er bygget på tanken om at tilfredse ansatte gir tilfredse kunder, med formål om å sikre at medarbeiderne kan lede seg selv og andre, i tillegg til forretningen.

Etter 15 år holder skolen fast i den grunnleggende ideen, samtidig som de har fulgt utviklingen i tiden. Business School har blitt svært populær, og i rekordåret 2008 tok hele 1200 deltakere utdannelsen. Skolen var grunnlagt av Beathe Jeanette Lunde, som startet sin karriere i Rezidor Hotel Group og som nå er Executive Vice President of People Development & Responsible Business i Carlson Hotels Worldwide, heter det i en pressemelding fra Rezidor.

Kurt Ritter holdt tale under jubileet.

Cornell University – Internasjonal utvikling

Cornell University, en av de beste utdanningsinstitusjonene for hotell- og restaurantbransjen, er en del av programmet. Skolen gjennomføres flere ganger i året forskjellige steder i verden, slik at medarbeiderne kan oppleve mange av Rezidors hoteller.

Utdannelsen består av et femtrinnsprogram der de ansatte strategisk kan strukturere sin utvikling i ulike retninger. Skolen har blant annet vært holdt i Stavanger, Paris, Cannes, Århus, Düsseldorf, Malta og Malmø. Blant de mest populære programmene er ”Four Roles of Leadership”-programmet, skolens ”Mentor”-program, samt ”Yes I Can! Train the Trainer” program.

Yes I Can

- Business School Rezidor er en unik plattform der våre unge talenter lærer å lede seg selv og andre, i tillegg til å lede selskapet. Utdannelsen skjer i tråd med vår ”Yes I Can”-filosofi. Vi er stolte av å feire 15 års jubileum og deltaker nummer 10 000, sier Jan Spooren, Director, People Development, Rezidor Hotel Group

Young Leader of the Year

Et tydelig bevis på skolens suksess gjenspeiles i at 95 prosent av nye General Managers rekrutteres internt, hovedsakelig på grunn av optimal medarbeiderutvikling. Julie Baggersen, som mottok prisen ”Young Leader of the Year 2010” for sin rekordkarriere i Rezidor , er blant de som har deltatt i skolens program for unge talenter. Hun fungerer nå som ”Yes I Can Trainer” for andre medarbeidere.

- Jeg er utrolig glad for muligheten til å utvikle kompetansen min internt i Rezidor. Som veileder for nye talenter, videreformidler jeg noe av den unike ”Yes I Can”-ånden, sier Baggersen.

RitterStunde

En spesiell del av utdanningsprogrammet er den såkalte ”RitterStunde”, der President og CEO Kurt Ritter bruker tid til å lytte og snakke med deltakerne og følge utviklingen.

- RitterStunde er høyt prioritert fordi det gir meg mulighet til å møte unge talenter rundt om i selskapet. På den måten er jeg med i utviklingen, sier Kurt Ritter.

Best Employer og Most Ethical

Et av målene med Business School Rezidor er å skape tilfredse medarbeidere og bidra til maksimal utvikling, og det har Rezidor lykkes med: The Rezidor Hotel Group er nylig utnevnt til ”Best Employer in Hospitality”. The Rezidor Hotel Group ble for andre år på rad kåret til en av verdens mest etiske virksomheter av Ethisphere Institute (USA).

15-årsjubileet ble feiret i en storslått fest 10. juli med nåværende og tidligere Business School-deltakere, samt alle i Rezidors toppledelse.

Pressemelding

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS