Kokkekollegaer2
Kokkekollegaer2

Alle kjenner Norges beste kokkekollega

Norske kokker er hardtarbeidende, inspirerende og fulle av godt humør – og de finnes i hopetall. Kokker fra hele landet er nemlig nominert til prisen som Norges beste kokkekollega. Fristen for å nominere nye kandidater er i ferd med å gå ut, og 20. desember avgjøres det hvem som stikker av med førstepremien.

Publisert

Illustrasjonsfoto: (Unilever Food Solutions)

Konkurransen er åpen for ansatte i storhusholdningsbedrifter. Morten Karlsen, Country Manager hos Unilever Food Solutions, forteller at mange har tatt seg tid til å nominere, og ikke minst stemme frem, arbeidskollegaer som har “det lille ekstra” på kjøkkenet.

– Er det én ting denne konkurransen har vist oss, så er det at det finnes utallige dyktige kokker og kjøkkenmedarbeidere rundt omkring på norske storkjøkken, det har nemlig ikke vært mangel på gode kandidater. Det virker nesten som “alle” kjenner Norges beste kokkekollega. Nå er det opp til hver enkelt å stemme fram sin favoritt, og fortelle omverdenen hvorfor nettopp denne personen er så fantastisk å jobbe med, forklarer han.

Fortsatt ikke for sent

Karlsen kan røpe at det heller ikke er for sent å nominere nye kandidater, men poengterer at tiden er i ferd med å renne ut.

– Kjenner du noen som fortjener en oppmerksomhet for sitt arbeid på kjøkkenet, er det fortsatt tid til å nominere han eller henne. Konkurransen er hard, men med en god begrunnelse og valgkamp er alt mulig, smiler Karlsen.

Arrangøren kan fortelle at det er forskjellige egenskaper og evner som har blitt lagt til grunn for nominasjonene – alt fra unike faglige kvaliteter til at personen får de andre ansatte til å le. Det er allikevel én fellesnevner som går igjen blant de nominerte.

Illustrasjonsfoto: (Unilever Food Solutions)

– Gjør hverdagen lettere

– Først og fremst er det tydelig at en god kokkekollega er en person det er lett å jobbe sammen med, mener Karlsen.

– Hotell- og restaurantbransjen har alltid vært tøff, og det handler om å jobbe smartere hver eneste dag. Norges beste kokkekollega er nok en person som blant annet bidrar med nye oppskrifter, tilberedningsmetoder og løsninger på kjøkkenet sitt. En som rett og slett gjør hverdagen lettere for sine kollegaer.

Moderne matlaging i et profesjonelt kjøkken

Produsenten bak Knorr Piske, Unilever Food Solutions, utvikler produkter som passer for moderne matlaging i det profesjonelle kjøkkenet. Morten Karlsen innrømmer at selskapets filosofi påvirker hvilke kriterier han selv ville satt for en god kokkekollega.

– Vi mener at de rette produktene gjør underverker på kjøkkenet, og føler at gode kokker er noen som kan bidra med det samme. Ta for eksempel Knorr Piske 31 %. Den har samme gode smak som tradisjonell fløte, men er mye mer stabil og lett å jobbe med. På samme måte tror vi kokker som jobber på nye og effektive måter, uten at det går utover sluttkvaliteten, er viktige ressurser for ethvert kjøkken, uttaler Karlsen.

Mer informasjon om konkurransen, påmelding og regler finner du her

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS