RicaGrandHotelTromsøSvanen

Svanen til Rica Grand Hotel Tromsø

Rica Grand Hotel Tromsø mottok denne uka miljømerket Svanen. Det er omfattende investeringer som ligger bak hotellets mer miljøvennlige drift. Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort delte ut lisensen på vegne av stiftelsen Miljømerking, som organiserer det offisielle nordiske miljømerket Svanen.

Publisert

Husøkonom Tove Salamonsen og hotelldirektør Trond Øksendal (t.h.), mottok tirsdag Svane-lisensen på vegne av hele hotellet fra Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

Med Svanen til Rica Grand Hotel Tromsø, innehar begge Rica-hotellene i «Nordens Paris» verdens strengeste miljøkrav for hoteller. Rica Ishavshotel har tidligere mottatt Svanen.

Store investeringer

Prosessen med å oppfylle Svanens tøffe krav, har vært omfattende både i tid og ressurser. – Vi bruker mindre strøm og vann enn før, og vi sorterer tre ganger så mye avfall som tidligere. Slik oppsummerer hotelldirektør Trond Øksendal de nye tiltakene som er gjennomført ved hotellet. Men det har ikke kommet gratis. Mange arbeidstimer er lagt ned, og investeringer på ca. 5 millioner kroner har fått bein å gå på, blant annet til et nytt ventilasjonsanlegg, ny oppvaskmaskin og oppgraderinger på alle kjøle- og fryseanlegg.

– Men så har vi nå anlegg som tilfredsstiller alle moderne krav, konstaterer en fornøyd hotelldirektør.

Vinn-vinn

– Nyinvesteringene er ikke bare bra for miljøet, de bidrar også til mer komfort for gjestene, sier Øksendal. Blant annet bidrar det nye ventilasjonsanlegget til et bedre inneklima, og med hotellets nyervervede bevis på at de tar hensyn til miljøet, kan også hotellgjester som velger Rica Grand Hotel Tromsø sove med litt bedre samvittighet ved å velge «grønt».

Ringvirkninger

Svanen stiller ikke bare strenge krav til hotelldriften, da også underleverandører må kunne dokumentere at de leverer produkter og tjenester hvor miljøhensyn er ivaretatt. På den måten får hotellets miljøsatsing ringvirkninger også utenfor egen drift.

– Arbeidet med å bli et «grønnere» hotell har i tillegg bidratt til å øke våre medarbeideres bevissthet og kunnskap om miljøarbeid, forteller Øksendal. Selv om nye investeringer bidrar til en mer miljøvennlig drift, er det til syvende og sist våre medarbeidere som utfører arbeidet, og det er takket være deres innsats vi nå kan smykke oss med Svanen.

Flest svanehoteller i Norge

Tromsø-hotellet føyer seg til en lang rekke av hoteller i Rica-kjeden som oppfyller de strenge kravene fra miljømerket Svanen.

– Med Rica Grand Hotel Tromsø har vi per dags dato 43 hoteller i Norge og Sverige med Svanen, sier miljøsjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Dette gjør Rica Hotels til den norske hotellkjeden som tilbyr flest overnattingsalternativer med Svanen. Kravene er allerede de strengeste i verden for hoteller, og de skjerpes kontinuerlig for at bransjen skal bidra stadig mer i den globale klimadugnaden, heter det i en melding fra Rica Hotels.

Pressemelding

-----

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 42. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS