AlkmaarOstemuseum2

Verdens ti beste matmuseer

I de siste årene har antallet matmuseer økt med rekordfart verden over. Dette er stedene du drar til for å utforske spesielle smaker og matvarer. Skyscanner.no har begitt seg ut på jakt for å finne verdens ti underligste og morsomste matmuseer – fra hurtigmat til gourmet.

Publisert

Osten har sitt eget museum - Alkmaar i Nederland.

Også olivenoljen har sitt eget museum, i Liguria i Italia.

Reiser og matopplevelser henger nøye sammen. Matkultur er like populært som tradisjonelle severdigheter når man er ute og reiser. Dette har ført til at det i en rekke land over hele verden er åpnet matmuseer for spesielle matvarer – ispedd en god porsjon kreativitet samt smaksprøver på stedstypiske produkter.

Skyscanner har laget en liste over verdens mest særpregede matmuseer som er verdt et besøk om du er i nærheten. Du finner fire av den i Europa, ett i Asia og resten i USA:

Olivenolje, Liguria, Italia

Musée dell Olivo presenterer rollen oliventreet har spilt i over 6000 år av sivilisasjonens historie. Gjestene kan vandre gjennom olivenlunder og besøke en fabrikk for å se hvordan oljen produseres.

Sopp, Loire-dalen, Frankrike

Soppelskere som reiser i Loire-dalen, bør absolutt dra innom Musée de Champignon i Saint-Hilaire-Saint-Florent. Her kan man prøvesmake et bredt spekter av ville og uvanlige sopptyper.

Ost, Alkmaar, Nederland

Det nederlandske ostemuseet ligger like ved Alkmaars ostemarked – alle osteentusiasters drøm. Samtidig kan man se hvordan ekspertisen tilbereder ostene.

Currywurst, Berlin, Tyskland

De som liker krydderpølse, kan prøve en rekke currywurstkrydder og smaksblandinger i den interaktive utstillingen før de kan lage sin egen currywurst-snackbar.

Hurtignudler, Osaka, Japan

I forrige måned avslørte den japanske nuddelgiganten Nissin at de har tenkt å åpne et museum tilegnet hurtignudler som en markering av selskapets 50-årsjubileum.

Poteter, Idaho, USA

Idahos potetmuseum har en rekke artige og pedagogiske utstillinger som har med poteter å gjøre. De har blant annet verdens største chips – med en diameter på 63 centimeter!

Boksekjøtt, Austin, USA

Boksekjøttmuseet feiret tiårsjubileum i september og har over 1500 m2 med aktuelle spill- og underholdningstemaer samt morsomme innslag som The Spam Diner og gamle reklamer.

Jell-O, New York, USA

Denne populære gelédesserten har sin helligdom i New York og kan skilte med en mengde suvenirer samt en utstilling som viser Jell-O-talsmann Bill Cosbys innflytelse gjennom mer enn 30 år.

Sennep, Wisconsin, USA

Med sine utrolige 5000 glass, flasker og tuber med den gule delikatessen er Mount Horebs sennepsmuseum et must for sennepselskeren.

Brent mat, Virginia, USA

Dette intime museet hyller det vakre i det de fleste vil kalle den ultimate kulinariske katastrofen – brent mat – gjennom en rekke kunstferdige gjenstander dandert av grunnlegger og kurator Deborah Henson-Conant.

----

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 42. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS