PanoramaKonferansehotell1
PanoramaKonferansehotell1

Nytt konferansehotell i havgapet

Rå natur, stilfull arkitektur, interiør med preg av lokal kysthistorie og gode fasiliteter skal lokke konferansegjester ut i havgapet. Med beliggenhet i sjøkanten på sørspissen av Sotra sørvest for Bergen kan Panorama Konferansehotell tilby et annerledes konferansekonsept. Den fantastiske utsikten og det spesielle lyset skal inspirere konferansegjestene. Hotellet åpnes 1. mars.

Publisert

Panorama Konferansehotell åpner 1. mars 2011. (Foto: Hotellet)

- Det er stort for oss at vi nå kan ønske velkommen til dette unike konferansehotellet i havgapet. Vi har sett frem til denne dagen med stor glede og spenning, sier representant for eierne, Daniel Opitz.

Et møte med havet

Panoramautsikten kan nytes fra hotellets restaurant og bar. Med naturen rett utenfor kan hotellet tilby aktiviteter som gjør arrangementet til en opplevelse deltakerne sent vil glemme. Hotellproduktet er fleksibelt og skreddersydd for konferansepakker med 5-250 gjester og banketter for opp til 150 personer. Det totalrenoverte hotellet har 57 nye hotellrom.

Panorama Konferansehotell ligger helt ute i havgapet. (Illustrasjon: Westbygg.no)

– Vi er veldig stolte over å kunne tilby våre gjester et slikt sted det hotell møter hav, sier hotelldirektør Alf Holm Andersen.

Konferanse og naturopplevelse

Med sitt spesielle konsept skal det nye hotellet kapre markedsandeler innen konferansemarkedet.

– Dette vil være godt krydder i en allerede god meny, sier kongress-sjef i Bergen, Frode Åsheim, som liker kombinasjonen av konferanse og naturopplevelse. Han har god tro på hotellets mulighet til å bite fra seg på markedet.

– Hotellet kan by på noe annet enn hva andre kan. Det unike samspillet mellom natur, opplevelser og nærhet til Bergen vil være nøkkelen til suksess for Panorama Konferansehotell, sier Åsheim.

Spektakulære naturopplevelser

- Markedet vårt er først og fremst bedrifter og organisasjoner som skal ha samlinger, hvor de ønsker å komme seg litt ut fra byen, til flotte omgivelser og til avskjermede fasiliteter av høy kvalitet, sier salgs- og markedssjef Ole Martin Opitz.

- Når rammene og det sosiale rundt arrangementet er viktig, gir Panorama Konferansehotell opplevelser som få andre. Vi er passelig langt utenfor byen, slik at man kommer seg bort fra sine vante omgivelser, men ikke så langt borte at det går mye tid med til transport. Bare 40-45 min fra Bergen sentrum finnes det et rikt aktivitetstilbud, som vil være med på å gjøre at arrangementer på vårt hotell vil være opplevelser som huskes, sier han.

- Teambuilding er for noen et litt utvannet begrep, mange tenker på det som kun noe kjekt man gjør sammen. Vi tilbyr derimot ekte teambuilding med dedikerte øvelser, som tester og utvikler et teams evner til å samarbeide og løse problemer, samtidig som de har det skikkelig gøy! Vi har vært så heldige å få til et samarbeid med Sotra Villmarksenter, som har vært en pioner i bransjen i Hordaland. De har sertifiserte instruktører og arbeider etter anerkjente systemer innen teambuilding, forteller sier Ole Martin Opitz.

Kortreist mat

Kortreist og velsmakende mat utgjør den røde tråden i hotellets menyer.

– Vi har satset mye på å få tak i gode lokale leverandører på blant annet sjømat, sier markedssjefen som kan lokke med lammekjøtt av ypperste kvalitet fra det lokale slakteriet Strilalam.

– Kortreist mat handler om miljø, dyrevelferd, tradisjoner, og kanskje mest av alt smak og kvalitet. Derfor kommer det aller meste av våre råvarer fra Vestlandet, og en stor del av det fra Sotra, sier Opitz.

Det skal også nevnes at vinneren av NM i kokkekunst i 2010, nybakt vinner av Årets Kokk 2011 og Norges Bocuse d'Or-deltaker de to neste årene, Ørjan Johannessen, kommer fra Austevoll - like sør for Sotra og hotellet.

En fornyet virksomhet

Marsteinen Eiendomsselskap ble stiftet i 1987 med formål å etablere et hotell i Sund kommune. I 2007 fikk hotellet nye eiere, og høsten 2008 ble hotelldriften midlertidig lagt ned på grunn av omfattende ombyggingsarbeider.

Det nye hotellet eies og drives nå av Panorama Konferansehotell AS. Bygningen har fått en ny etasje, fasadene fått ansiktsløft, og standarden på uteområdene er blitt betydelig hevet. Det er også bygget en ny avdeling i vest med bar og konferanserom. Inne er hotellet totalrenovert og ombygget; hotellkjøkken, restaurant og konferansefasiliteter er helt nye.

Flere byggetrinn er planlagt

På sikt kan hotellet friste med en helt ny konferanseavdeling, med bl.a. en konferansesal på 900 kvadratmeter og flere møterom i ulike størrelser.

Totalt vil bygget ha en størrelse på 9000 kvadratmeter og er taksert til 250 millioner kroner når hele utbygging er ferdig. Dette er planlagt gjennomført i løpet av 2012, men utvendig er dette byggetrinnet allerede ferdig.

Åpning 1. mars

Hotellet åpnes 1. mars 2011. På festen kommer flere lokale politikere og næringslivstopper. Også kongress-sjef Frode Åsheim gjester hotellet denne dagen.

- Vi gleder oss til åpningen og til å se det ferdige produktet, sier Åsheim.

Les mer på www.panoramahotell.no

Pressemelding

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS