SorrisnivaIshotell (19)

Et spektakulært hotell av snø og is

Alta Igloo Hotell/Sorrisniva er Norges største ishotell. Denne vintersesongen er hotellet på over 3000 kvadratmeter, og tilbyr sengeplass til rundt 80 personer. Det er brødrene Tor Kjetil og Hans-Ulrik Wisløff som står bak det spektakulære hotellet, som i år er inne i sin 11. årgang. Det første ishotellet ble nemlig bygd vinteren 2000.

Publisert

Alta Igloo Hotel/Sorrisniva har tusenvis av besøkende hver vinter. (Foto: Morten Holt)

En stor ballong fylles med luft og blir dekket av snø ved hjelp av en stor snøfreser. Deretter vannes iglokonstruksjonen før den fryser til over natta. I løpet av drøy måned blir det til et spektakulært ishotell. For at konstruksjonen ikke skal kollapse, blir igloen stående over natta – med luft i ballongen. Slik herdes snøen og hotellet blir trygt og solid. Så bygges neste iglo.

Hans-Ulrik Wisløff foran inngangen til ishotellet. (Foto: Morten Holt)

Norges første og største

De mange små og store igloene blir til slutt til Alta Igloo Hotell, Norges første og største ishotell, som drives av selskapet Sorrisniva.

– Det første året, i 2000, hadde vi seks dobbeltrom. Denne vintersesongen er hotellet 3000 kvadratmeter med 30 rom og soveplass til 80 personer, forteller en av eierne og gründer, Hans-Ulrik Wisløff. Han driver stedet sammen med broren Tor Kjetil.

Til én iglo går det med om lag 500 kubikkmeter snø, eller rundt regnet 30 store tilhengerlass.

De årlige byggekostnadene er rundt 800 000 kroner, men stedet er blitt en så stor attraksjon at det nå går godt i pluss for eierne hver vinter.

Prisbelønt sted

Fra fellesarealet mot "peishjørnet" til venstre og den ene fløyen med soverom. (Foto: Morten Holt)

I 2009 fikk Sorrisniva prisen som Årets Reiselivsbedrift fra Innovasjon Norge. Samme år fikk reisebedriften også Merket for god design av Norsk Designråd og kjøkkensjefen på stedet, Johnny Trasti, ble kåret til Årets kjøkkensjef av NKL.

Les om da Sorrisniva fikk prisen som Årets Reiselivsbedrift her

Se en stor sak fra Sorrisniva og Alta Igloo Hotel i den neste magasinutgaven av Horeca, nummer 2 2011, med utgivelse 25 mars.

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS