Arena Nord logo2

Nordnorsk reiselivs største møteplass

Fra tirsdag 20. til torsdag 22. september arrangeres Arena Nord for tiende gang, denne gang i Tromsø. Arena Nord er den største møteplassen for nordnorsk reiseliv, og i tre septemberdøgn samles om lag 2000 deltakere til faglig påfyll og sosial mingling. Samtidig skal årets arktiske kokk kåres.

Publisert

Arena Nord består av fem arrangementer.

Her er programmet:

REISELIVSDAGENE

(tirsdag 20. og onsdag 21. september, Scandic Hotel)

Reiselivsdagene er en faglig konferanse og møteplass for reiselivsnæringen i Nord-Norge. Tema i år er bl.a. suksesshistorier i nord, ulike nordnorske prosjekter og destinasjonsutvikling. Blant innlederne er reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin – en mann som har sansen for lokale ideer og globale muligheter. Fra Sverige kommer en storkanon innen destinasjonsutvikling, Claes Bjerkne. Han er styremedlem i Sveriges Turistråd, og har vært sentral i oppbyggingen av Gøteborg som spennende reisemål.

Onsdag er tema ”Service”, og her stiller bl. andre samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og svenske Cecilia Hed Malmstrøm, eventyrer og polarguide – en ettertraktet og energisk foreleser.

ARKTISK VERDISKAPING

(tirsdag 20. september Skarven Kulinariske teater)

Kåring av Nord-Norges mest nyskapende matprodukt 2011. Hvordan smaker Nord-Norge? Konkurranse for nye foredlede matprodukter. Blir det kjøtt, fisk, bær eller noe annet i år? Juryformann er Jørn Hoel: -Nordnorske råvarer er fantastisk, men vi må være flinkere til å skape oppmerksomhet rundt dem. Denne prisen er viktig fordi den bidrar til nettopp det, sier matelskeren. -Vi leter etter det produktet som har best overlevingsevne, det som har best sjanse til å nå fram hos folket. I fjor fikk Strandli Gård 1.prisen for sin Rabarbrayoghurt.

Nytt av året er at førsteprisen er økt til kr. 30.000 kr, og at det blir priser til 2. plass med kr. 10.000 kr og 3.plass med kr.5.000.

NORDNORSK STORHUSHOLDNINGSMESSE

(onsdag 21. og torsdag 22. september, Fløyahallen)

Dette er en fagmesse hvor utstillerne er leverandører av mat, drikke, utstyr og tjenester til hotell, restauranter og andre storhusholdninger, både private og offentlige. Per i dag har vi 73 leverandører/utstillere.

ARKTISK MATTORG

(Onsdag 21. og torsdag 22.sept, Fløyahallen)

Under storhusholdningsmessen i Fløyahallen i Tromsø vil det også bli arrangert småskala mattorg for produsenter fra Nord-Norge. Her kan du finne det meste av kjøtt, fisk, ost, urter, bærprodukter etc.

KÅRING AV ARKTISK KOKK 2011

(onsdag 21. september, Breivika vg skole)

Hvem er Nord-Norges beste kokk? Også i år skal årets Arktisk Kokk kåres. Seks kokker skal konkurrere i en tre retters meny med følgende hovedråvarer: Rå reker, levert av Lorentzen Fisk på Brensholmen, kje fra Nortura og norske plommer. Jørn Hoel, også kjent som matelsker, er konferansier og Harald Osa, verdensberømt norsk kokk, er juryformann.

Deltakere i finalen i Arktisk Kokk 2011 er:

Jon Marius Sletten, De 4 Roser, Harstad

Frank R. Kristoffersen, Tinja Fjellgård

Nattapol Chuphu (Beng), Radisson BLU Polar Hotel Svalbard

Stian Hansen, Rica Hotel Svalbard

Simon Engen, Bjørck, Bodø

Tomoka Otsakawa, Ekspedisjonen, Nyksund.

Fullstendig program legges ut på www.arenanord.no.

"
Powered by Labrador CMS