RicaParkHotelØrnen

Blir Bergens største hotell

Onsdag denne uka ble grunnsteinen for Hotell Ørnen i Bergen lagt ned. Hotellet, som får det offisielle navnet Rica Park Hotell, skal bli vestlandshovedstadens største med 368 rom. Byggeprosjektet har en kostnadsramme på 600 millioner kroner. OBOS bygger, mens Rica Hotels skal drifte hotellet, som etter planen skal åpne i 2014.

Publisert

Rica Park Hotel i Bergen blir Bergens største med 13 etasjer. (Illustrasjon: Rica Hotels/OBOS)

Rica-konsernet ser for seg en verdiskapning på mellom 400 og 450 millioner kroner når det nye hotellet kommer i drift, skriver BA.no.

– Hotellet vil skape mellom 150 og 170 nye arbeidsplasser, og vi sikter oss inn på 125 000 overnattingsdøgn årlig. Vi vil også ha et sterkt søkelys på lokal forankring og høy miljøprofil, sier styreleder i Rica, Ole Jacob Wold, som forteller videre at kjeden har lett etter egnet hotelltomt i Bergen i ti år.

– Nå har endelig den riktige muligheten bydd seg, sier han til lokalavisen.

– Vi vil bli det beste hotellet i Bergen , sier Henry Hansen. Han er direktør i Rica Hotels Bergen.

Hotellet skal by på skybar, fitness og badstu med utsikt, restaurant og konferansefasiliteter for opptil 740 personer.

13 etasjer

Det 13 etasjer store bygget har vært omdiskutert, men nå er alle parter vel forlikte, og da ordfører Trude Drevland la ned grunnsteinen denne uka, var det bare smil og gode ord i sikte, skrivcer BA på nett.

– Dette er en praktfull måte å videreutvikle Bergen på. Det er akkurat dette vi ønsker oss: Bygg og aktivitet, sa ordføreren i sin tale.

Ørnen Margarinfabrikk

Grunnsteinen som ordføreren la ned på tomta ved Bystasjonen, er en murstein fra den gamle margarinfabrikken som tidligere lå på stedet. Den het Ørnen Margarinfabrikk, derav navnet som tomta heter på folkemunne.

Les hele saken på nettsidene til BA.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS