Sandven Hotell2
Sandven Hotell2

Nytt Thon-hotell i Norheimsund

Thon Hotels kjøper Sandven Hotel i sentrum av Norheimsund. Selger er Tron Bach, som overtok hotellet i 1994. Han har drevet kontinuerlig restaurering, oppgradering samt komfort- og standardtilpassing til dagens krav. Eiendommens bygningsmasse er i underkant av 6000 kvadratmeter.

Publisert

Thon Hotels overtar det spesielle hotellet Sandven Hotel, som ligger helt i fjordkanten i Norheimsund.

Hotellet ligger idyllisk til helt nede ved Hardangerfjorden – med nydelig utsikt mot fjorden og Folgefonna.

Spesielt hotell

Hotellbygningen har 32 forskjelliger rom, inkludert flere suiter med privat badstue. Med på kjøpet følger tilhørende næringsbygg som Tingstova, Sjøhuset, et eldre serveringsnaust og 22 fritidsleiligheter.

Sandven Hotel er kjent for sin helt originale spisesal utsmykket med gigantiske veggmaleri og innredningen er dekorert i nasjonalromantisk stil. Hotellet har dessuten vakre salonger med historisk innredning/møbelsetting og flere tidsriktige møte- og selskapsrom.

Godt kjent i Hardanger

Sandven Hotel. (Foto: Sandven Hotel)

Olav Thon sier han gleder seg til å innlemme enda et hotell i sin hotellkjede og beskriver hotellet som et av de mest spesielle og originale hotell han kjenner.

Som friluftsentusiast er Olav Thon godt kjent i Hardanger.

I 2007 bidro han blant annet med millionbeløp til etablering av en etterlengtet DNT-hytte; Vending.

Et historisk hotell

Tron Bach roser Olav Thon for sin satsing også på et historiske hotell, og er stolt over at det nettopp var han som vil lose det ærverdige 154 år gamle hotellet inn i en trygg havn.

Før Sandven-engasjementet, er Tron Bach mest kjent som ”Mr. Finse” gjennom sin etablering av Finse 1222 i 1980. Han var dessuten primus motor for blant annet etablering av Rallarmuseet, Rallarvegen og Apartment 1222.

I 1997 mottok Sandven Hotel, som det første i Norsk Kulturarvs tildeling, hedersbevisningen Olavsrosa.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS